HOTĂRÂREA Nr. 171

privind protectia socială acordată anumitor categorii de călători

 

Consiliul Local la Municipiului Ploiesti:

văzând Expunerea de motive a Primarului Municipiului Ploiesti si Raportul de specialitate al Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti prin care se propune protectie socială unor categorii de persoane si pensionari prin acordarea unor facilităti pe mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti;

având în vedere Hotărârea Consiliului de Administratie al Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti nr.6/03.06.2006;

având în vedere Scrisoarea Consiliului Judetean a Persoanelor Vârstnice Prahova nr. 47/07.07.2006;

având în vedere prevederile Ordonantei Guvernului nr. 86/2001 privind transportul public local de calatori, aprobată prin Legea nr. 284/2002;

în temeiul prevederilor art. 38 alin. 2, lit. d si precum si art. 46 alin. 1 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publică locală, cu modificările si completările ulterioare,

 

H O T Ă R Ă S T E:

 

Art. 1

Aprobă protectie socială prin acordarea de gratuităti la transport pe mijloacele de transport în comun ce apartin Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti, începând cu data de 01.08. 2006, pentru următoarele categorii de călători:

a) persoane si pensionarii

- femei cu vârstă de peste 65 de ani, si

 

- bărbati cu vârstă de peste 70 de ani,

indiferent de cuantumul pensiei

b) pensionarii

- femei cu vârstă de până la 65 de ani, si

 

- bărbati cu vârstă de până la 70 de ani,

cu pensii lunare de până la 450 RON, inclusiv.

Facilitatile se acordă în baza unei legitimatii de călătorie sub forma unei autorizatii nominale gratuite care reprezintă echivalentul unui abonament lunar pe un traseu. Autorizatiile se vizează o dată la sase luni.

            Protectia socială prezentată la alin. (1) se acordă începând cu data de 1 august 2006

Art. 2

Aprobă eliberarea legitimatiilor de călătorie si tinerea evidentei lunare conform bazei de date de către Regia Autonomă de Transport Public Ploiesti, care va întocmi lunar, decont pentru această categorie de călători si îl va depune cu număr de înregistrare la Primăria Municipiului Ploiesti în vederea decontării.

Art. 3

Aprobă ca din veniturile proprii ale bugetului local al municipiului Ploiesti să se asigure sumele necesare acoperirii gratuitătilor acordate conform art. 1 din prezenta.

Art. 4

Cu data intrări în vigoare a prezentei, prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 21/02.03.2005 si Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 34/30.03.2005 îsi încetează aplicabilitatea.

Art. 5

Directia Administratie Publică, Juridic – Contencios va aduce la cunostintă publică prevederile prezentei hotărâri.

 

Dată în Ploiesti, astăzi, 27 iulie 2006

 

Presedinte de sedintă,

Cătălin Popescu

 

Contrasemnează,

Secretar,

Maria Magdalena Mazâlu