HOTĂRÂREA Nr. 207

privind achizitionarea imobilului Casa Căsătoriilor, situat în Ploiesti, B-dul. Independentei nr. 15

 

Consiliul Local al Municipiului Ploiesti:

văzând Expunerea de motive a Primarului Municipiului Ploiesti si Raportul de specialitate comun al Directiei Patrimoniu si al Directiei Administratie Publică, Juridic-Contencios, prin care se propune achizitionarea imobilului Casa Casatoriilor situat în Ploiesti, B-dul. Independentei nr. 15;

luând în considerare prevederile art. 17 din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, republicată si actualizată si ale Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, actualizată;

având în vedere dispozitiile Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publică si regimul juridic al acesteia, modificată si completată si Ordonantei de Urgentă a Guvernului nr. 45/2003 privind finantele publice locale, cu modificările si completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 108/2004;

în temeiul prevederilor art. 38, alin. 2 lit. c din Legea nr. 215/2001 privind administratia publică locală, cu modificările si completările ulterioare,

 

H O T Ă R Ă S T E:

 

Art. 1

Aprobă achizitionarea imobilului situat în Ploiesti, Bdul. Independentei nr. 15  cu destinatia Casa Casatoriilor  (vezi Anexa nr. 1).

Art. 2

Insuseste Raportul de evaluare al imobilului din Bdul. Independentei nr. 15 întocmit de Oficiul Public Proiect din care a reiesit că valoarea imobilului la data de 14.07.2006 este de 535.125 euro, pret de pornire.

Art. 3

Valoarea imobilului stabilită la art. 2 reprezintă pretul de pornire al negocierii cu proprietarii imobilului în baza dreptului de preemtiune stabilit de lege.

Art. 4

Pretul rezultat în urma negocierii va fi supus aprobării Consiliului Local.

Art. 5

Cheltuielile de încheiere a contractului de vânzare-cumpărare vor fi suportate de cumpărător si se suportă din bugetul local al Municipiului Ploiesti.

Art. 6

Numeste comisia care va negocia achizitionarea imobilului, în conditiile art. 2 si 3 din prezenta, formată din 5 membri, în următoarea componentă:

-         Augustin Mitu – consilier local

-         Florin Sicoie – consilier local

-         Elena Trican – consilier local

-         Marcel Toma – consilier local

-         Gheorghe Bratosin – Director al Directiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Ploiesti

Art. 7

Prevederile prezentei hotărâri vor fi aduse la îndeplinire de Directia Patrimoniu si Directia Administratie Publică, Juridic, Contencios.

Art. 8

Directia Administratie Publică, Juridic, Contencios va aduce la cunostinta celor interesati prevederile prezentei hotărâri.

 

Dată în Ploiesti, astăzi, 6 septembrie 2006

 

Presedinte de sedintă,

Simona Schnelbach

 

Contrasemnează,

Secretar,

Maria Magdalena Mazâlu