MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
Municipiul Ploiesti
 
NU RĂZBOIULUI!
DA PĂCII!
Primăria Municipiului Ploiești 
este întotdeauna
alături de cei
aflați în nevoie!
Video...AICI
 
 
 
 
 
 
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ARHIVA COMUNICATE PRESA
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
 
 
 
  Untitled Document
Untitled Document

Andrei-Liviu VOLOSEVICI
PRIMAR

 

Autoritatile administratiei publice prin care se realizeaza autonomia locala la nivelul municipiului sunt: Consiliul local al municipiului Ploiesti, ca autoritate deliberativa si Primarul municipiului Ploiesti, ca autoritate executiva, organe alese conform legii.
Atributii
Audiente
CV primar
E-mail catre primar
Dispozitii primar
Declaratia de politica si angajamentul Primarului municipiului Ploiesti 2020-2024
Istoric primari
CONSILIU

Consiliul local are initiativa si hotaraste, in conditiile legii, in toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege in competenta altor autoritati publice, locale sau centrale.

Consiliul local se alege pentru un mandat de 4 ani, care poate fi prelungit, prin lege organica, in caz de razboi sau catastrofa.

Consiliul local se intruneste in sedinta ordinara, lunar, la convocarea primarului.

Untitled Document

SERVICIUL PUBLIC FINANTE LOCALE PLOIESTI
Bdul. Independentei, nr. 16
http://www.spfl.ro
email: finantelocale@spfl.ro
Tel: 0344 801 051 / 0344 801 052 /0344 801 053
Fax: 0244 546 711

PROGRAM DE AUDIENTE
DIRECTOR GENERAL
JOI 10.00-12.00
TELEFON : 0372133873 int.111
FAX: 0244/546711

Untitled Document

PRIMARIA:
Piata Eroilor nr.1A
Cod postal 100006

+40/0244/516699 - centrala

0244/595063 - dispecerat
0244/984 - dispecerat

Fax: +40/0244/513829 - Primarie
Adresa de e-mail

Amplasament
Legislatie
Conducere
Organizare, program de lucru cu publicul
Regulament de organizare si functionare
Organigrama primariei
Lista institutiilor subordonate CL
Cariera
Programe si strategii
Codul etic si de integritate
Regulament intern
Declaratii de avere
Centrul de informare
Untitled Document
Casa de Cultura I.L.Caragiale
- Rezultat final evaluare management...AICI
Filarmonica Paul Constantinescu
- Rezultat final evaluare management...AICI
Teatrul Toma Caragiu
- Rezultat final evaluare management...AICI
Spitalul Municipal Ploiesti
 
Spitalul de Pediatrie Ploiesti
   
Cresa nr.39 Ploiesti  
     
Termo Ploiesti  

Primăria Municipiului Ploiești deschide o linie telefonică specială la care pot fi transmise, doar prin SMS, sesizări cu privire la curățenia pe căile publice și colectarea deșeurilor menajere din oraș.

lui Ploiești, în funcție de nerespectarea graficelor publicate de administrația publică locală, vor putea sesiza direct problemele cu care se confruntă pe acest subiect, prin transmiterea unui SMS la numărul de telefon 0751268371.

Mesajele respective trebuie să conțină indicații clare cu privire la zona în care sunt întâmpinate strict probleme de salubritate, precum și numele persoanei care sesizează.
Rugăm ploieștenii să dea dovadă de responsabilitate și seriozitate în transmiterea acestor sesizări și să nu transmită informații false, așa încât soluționarea aspectelor prezentate să se realizeze operativ.

Municipalitatea ploieșteană le mulțumește cetățenilor pentru implicarea de care vor da dovadă în vederea rezolvării cât mai rapide a acestor situații.

SMS SALUBRITATE


0751 268 371
(număr valabil numai pentru SMS)

PROGRAME SALUBRIZARE

PROGRAM COLECTARE DEȘEURI MENAJERE...AICI

PROGRAM COLECTARE SELECTIVĂ DEȘEURI - PLATFORME...AICI

PROGRAM COLECTARE SELECTIVĂ DEȘEURI - STRADAL...AICI

PROGRAM CURĂȚENIE STRADALĂ...AICI

 

12 MAI 2021
PRIMARIA PLOIESTI A RECEPTIONAT ASTAZI CELE 20 DE PATURI MODERNE DESTINATE CELOR DOUA SPITALE

Primăria Municipiului Ploiești a recepționat, astăzi, cele 20 de paturi noi, moderne, care au ajuns în secțiile Spitalului de Pediatrie, respectiv Spitalului Municipal Ploiești.

Administrația publică ploieșteană a primit o donație prinAsociația Volunteer for Life, cu sprijinul direct și implicarea deosebită a UniCredit Bank. Acest mobilier medical oferă un grad de confort ridicat pacienților și întrunește standardele tehnice și de calitate europene.

"Doresc să îmi exprim mulțumirile și aprecierea, pe această cale, pentru preocuparea de care dau dovadă UniCredit Bank și Asociația Volunteer for Life față de creșterea calității serviciilor medicale la nivelul unităților spitalicești și sper ca acest parteneriat să continue și pe viitor, în sensul sprijinirii comunității locale ploieștene prin proiecte cu impact direct în viața socială” a declarat, în acest context, primarul Andrei Volosevici...detalii

12 MAI 2021
PREGATIRI PENTRU MARATONUL VACCINARII

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, și administratorul public al Municipiului Ploiești, Simona Albu, s-au întâlnit, în această dimineață, cu dr. Simona Schnelbach, în calitate de reprezentant al Colegiului Medicilor Prahova, precum și cu medicul coordonator al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul municipiului Ploiești, dr. Cristina Marin.

Discuțiile din cadrul acestei întâlniri de lucru s-au axat pe organizarea, în condiții optime, a “Maratonului Vaccinării”, acțiune care se va desfășura pe stadionul “Ilie Oană” Ploiești, începând de vineri, 14 mai 2021, ora 14.00 și până duminică, 16 mai 2021, ora 20.00, program non-stop...detalii

11 MAI 2021
SPITALUL DE PEDIATRIE SI SPITALUL MUNICIPAL SCHULLER VOR FI DOTATE CU CATE 10 PATURI MODERNE FIECARE

Primarul  Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, anunţă ploieştenii că cele două spitale aflate în administrarea municipalităţii, Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Municipal Schuller, vor fi dotate cu  20 de paturi noi, câte 10 pentru fiecare unitate medicală.

Municipalitatea ploieșteană a primit o donație din partea Asociației Volunteer for Life de 20 de paturi moderne, cu următoarele caracteristici: plaforma de pat conţine patru piese uşor de curăţat; mişcări de înălţime, trendelenburg, trendelenburg invers, cap şi picior a unui motor electric; platforme – partea superioară cap şi partea inferioară picior cu sistem de alunecare automata, indicaţia unghiului pentru spate montat pe şina capului; indicaţie unghi ansamblată pe şina de picioare care prezintă trendelenburg şi revers trendelenburg; sistem de plăci uşor demontabil şi instabil conceput din plastic PE igienic; roţi de protecţie din plastic cu rezistenţă la şocuri; componente metalice vopsite cu pulbere electrostatică anticorozivă după ce au fost tratate cu fosfat, dimensiune externă 102x219 cm, lăţime şine laterale exterioare 99 cm; platformă saltea 89x195 cm, extensie pat +27 cm, dimensiunea saltelei 85x194x12 cm .

Salut această implicare a mediului de afaceri şi a ONG-urilor  la  dezvoltarea comunității locale pe care am observat-o la Ploiești, în ultimul timp. Paturile respective vor fi puse la dispoziția celor două spitale ploieștene în scurt timp și vor aduce un plus de confort în activitatea celor două unități medicale. Sănătatea este un domeniu important la nivelul fiecărei comunități locale, mai ales în contextul pandemic actual, iar pentru actuala administrație publică ploieșteană creșterea calității vieții și a serviciilor medicale oferite ploieștenilor este o prioritate” a declarat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici...detalii

10 MAI 2021
PRIMARIA PLOIESTI DEMAREAZA NOI LUCRARI DE IMBUNATATIRE A PERFORMANTELOR ENERGETICE LA NIVELUL BLOCURILOR DIN MUNICIPIU

Primăria Municipiului Ploiești demarează, astăzi, noi lucrări de îmbunatățire a peformanțelor energetice la nivelul blocurilor din municipiu.

Municipalitatea a semnat contractul de execuție lucrări în cadrul proiectului EFICIENTIZARE ENERGETICA BLOCURI ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI – LOT 2” finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiție 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea A - Clădiri rezidențiale – Cod SMIS 121382...detalii

10 MAI 2021
REGENERARE URBANA IN ZONA MARGINALIZATA A MUNICIPIULUI PLOIESTI - CARTIER RÂFOV

Municipiul Ploieşti a semnat, în data de 06.05.2021, contractul de finanțare nr. 6874 pentru proiectul “REGENERARE URBANĂ ÎN ZONA MARGINALIZATĂ A MUNICIPIULUI PLOIEȘTI - CARTIER RÂFOV”, cod SMIS 1248892, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (în calitate de Autoritate de Management) și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (în calitate de Organism Intermediar).

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.3: Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale, Obiecv Specific 4.3.: Îmbunătaţirea regenerării fizice, economice şi sociale a comunităţilor marginalizate în municipiile reşedinţă de judeţ din România...detalii

10 MAI 2021
PRIMARIA MUNICIPIULUI PLOIESTI DA STARTUL UNUI MARATON DE VACCINARE ANTI COVID-19

Primăria Municipiului Ploiești va da startul unui maraton de vaccinare anti-Covid-19, acțiune care se va desfășura pe stadionul “Ilie Oană” Ploiești, începând de vineri, 14 mai 2021, ora 14.00 și până duminică, 16 mai 2021, ora 20.00.

Programul evenimentului va fi  non-stop, implicit pe timpul nopții, iar persoanele care se vor adresa centrului deschis în cadrul acestei acțiuni vor fi imunizate cu vaccinul Pfizer. Menționăm că, pot să solicite vaccinarea împotriva COVID-19 cetățenii care au împlinit vârsta de minim 16 ani. Pentru persoanele sub 18 ani este necesar un acord scris al unui părinte sau al tutorelui legal.

Derulată sub motto-ul “Start către o viață normală”, campania Maratonul Vaccinării”  va permite celor care doresc să se vaccineze să se adreseze, fără o programare prealabilă, doar cu actul de identitate, direct la punctele de vaccinare ce vor fi deschise în incinta stadionului...detalii

10 MAI 2021
CONCERT PENTRU VIOLONCEL SI ORCHESTRA LA FILARMONICA PLOIESTEANA

Orchestra simfonică ploieșteană, condusă de la pupitrul dirijoral de Tiberiu Soare, vă invită joi, 13 mai, de la ora 19.00, la un nou concert simfonic în care veți putea audia Concertul nr. 2, op. 77, pentru violoncel și orchestră de Dmitri Kabalevsky și Simfonia a II-a în Re major, op. 36, de L. van Beethoven. Solistă va fi violoncelista Ioana Movileanu.
Concertul se va desfășura CU public. Biletele, în valoare de 25 lei (acces general) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii și online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/concert/concert-simfonic-13-mai-2021/
Biletele virtuale, pentru vizionarea on-line a evenimentului, sunt disponibile aici: https://virtualconcerthall.ro/produs/bilet-virtual-transmisie-live-concert-simfonic-13-mai-2021-stagiunea-68/
Detalii și rezervări: +40 734 335 067.

09 MAI 2021
ACTIVITATI ORGANIZATE CU OCAZIA SARBATORIRII "ZILEI EUROPEI", "ZILEI INDEPENDENTEI DE STAT A ROMANIEI", "ZILEI VICTORIEI COALITIEI NATIUNILOR UNITE IN CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL"

Primăria Municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremonii militare și religioase prilejuite de sărbătorirea “Zilei Europei”, “Zilei Independenței de Stat a României”, “Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial”, astăzi, la Monumentul Vânătorilor, de la Gara de Sud, începând cu ora 11.00...detalii

07 MAI 2021
PROGRAMUL CEREMONIILOR MILITARE SI RELIGIOASE PRILEJUITE DE SARBATORIREA "ZILEI EUROPEI", "ZILEI INDEPENDENTEI DE STAT A ROMÂNIEI", "ZILEI VICTORIEI COALITIEI NATIUNILOR UNITE IN CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL"
...detalii
06 MAI 2021
AU SOSIT INCA DOUA TROLEIBUZE NOI IN ORASUL NOSTRU

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că au sosit încă două troleibuze noi, în orașul nostru.

Acestea fac parte din lotul de 20 de troleibuze noi, achiziționate prin intermediul proiectului "Achiziție mijloace de transport public – troleibuze 12 m, Ploiești, Tg. Jiu” Cod SMIS 128120, care este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Primele 5 troleibuze vor fi  livrate până la sfârșitul lunii mai 2021 și vor intra rapid în circulație.

Obiectivul general al proiectului sus amintit, derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, este îmbunătățirea transportului public, prin achiziția de material rulant de tip troleibuz pe rutele de transport public selectate, printr-o abordare integrată, bazată pe Planul de mobilitate urbană durabilă pentru Polul de Creștere Ploiești...detalii

06 MAI 2021
INCEPÂND DE ASTĂZI, ÎN FAȚA PRIMĂRIEI VA FI ARBORAT UN STEAG CE VA INDICA SCENARIUL CORESPUNZĂTOR INCINDENȚEI COVID-19 LA NIVELUL PLOIEȘTIULUI

Primăria municipiului Ploiești va arbora, începând de astăzi, în fața clădirii municipalității ploieștene, un steag ce va indica scenariul corespunzător incidenței COVID-19, la nivelul localității noastre.

Autoritatea publică locală a luat această măsură în scopul unei informări, cât mai vizibile și eficiente, cu privire la situația ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2, atât pentru cetățenii din municipiu, cât și pentru persoanele aflate în tranzit în orașul nostru.

Astfel, steagul care va fi arborat va avea următoarele culori: verde, galben, roșu, în funcție de scenariul în care se află municipiul Ploiești...detalii

05 MAI 2021
REACTIA MUNICIPALITATII LA RASPUNSUL ASOCIATIEI DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA "PARTENERIATUL PENTRU MANAGEMENTUL DESEURILOR PRAHOVA" IN LEGATURA CU SITUATIA ACTUALA IN CARE SE AFLA ORASUL SUFOCAT DE GUNOAIE

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, consideră inacceptabilă situația dezastruoasă în care se află orașul sufocat de gunoaie, iar reacția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” ruptă total de realitate.

„Este imposibil de acceptat răspunsul ADI transmis către RASP Ploiești, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, APM Prahova şi DSP Prahova,  prin care  reprezentanții acestei instituții au aflat din mass media că, la Ploiești, gunoiul este neridicat de două săptămâni, ceea ce demonstrează că nu există o monitorizare în teren a operatorului de salubritate, fapt ce a condus la transformarea orașului într-o mare ghenă de gunoi”, declară primarul Andrei Volosevici.

Din păcate, monitorizarea şi gestionarea unui contract atât de important cum este cel de colectare a deșeurilor nu se poate face doar din birou. De aceea, la afirmația ca „la momentul trimiterii prezentei, facem precizarea că platformele gospodărești de pe raza municipiului Ploiești au fost colectate în integralitate” ar fi de râs, dar este, de fapt, de plâns. Monitorizarea noastră în teren, dar şi sesizările disperate ale cetăţenilor cu privire la necolectarea munților de gunoi din oraș exprimă contrariul: platformele sunt pline şi gunoiul este depozitat şi pe lângă acestea, iar pubelele de gunoi de la ploieștenii care stau la case zac şi ele neridicate de două săptămâni.

„Faţă de această adresă, făcută în derâdere faţă de ploieşteni, pot doar să declar că, atât eu cât şi cei doi viceprimari şi administratorul public vom continua demersurile stabilite prin Hotărârea de ieri a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi asteptăm, în continuare, decizia prefectului şi a CJSU”, a precizat primarul Andrei Volosevici.

Anexăm la prezentul comunicat de presă următoarele documente edificatoare: Adresa ADI 1508/05.05.2021, Adresa Spitalului Municipal Ploiești 4154/05.05.2021, Adresa RASP 10493/05.05.2021, precum și poze de la platformele de gunoi din oraș cu data si locul acestora. ARHIVA POZA...AICI

03 MAI 2021
CONDUCEREA SERVICIULUI ORDINE PUBLICA A FOST CONVOCATA, ASTAZI, IN REGIM DE URGENTA

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat, în regim de urgență, conducerea Serviciului Ordine Publică, din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti, având în vedere actele de vandalism şi distrugere ce au avut loc în oraș, în ultimele zile.

"Constatând o serie de abateri în activitatea Poliţiei Locale Ploieşti, în special în ceea ce priveşte neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu ale angajaţilor din cadrul Serviciului Ordine Publică, i-am convocat, astăzi, la sediul primăriei, într-o şedinţă de urgenţă, deoarece această atitudine şi lipsă de reacţie la actele de vandalism, şi din partea poliţiştilor locali, aduc prejudicii patrimoniului municipiului şi siguranţei ploieştenilor.

De aceea, le-am cerut note explicative atât şefului Serviciului Ordine Publică, precum şi celor patru şefi de birou şi voi sesiza Comisia de disciplină, pentru a restabili ordinea şi disciplina în desfăşurarea activităţilor Poliţiei Locale Ploieşti", a declarat Andrei Volosevici, explicând această măsură...detalii

03 MAI 2021
SEDINTA DE URGENTA PENTRU LUAREA MASURILOR CE SE IMPUN IN CEEA CE PRIVESTE SITUATIA GRAMEZILOR DE GUNOAIE NERIDICATE

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat, în regim de urgență, conducerea primăriei, pentru luarea măsurilor ce se impun în ceea ce priveşte situația grămezilor de gunoaie neridicate, de mai bine de o săptămâna, din oraș.

„Incapacitatea operatorului de salubritate de a ridica deșeurile menajere de la populație, conform contractului pe care îl are cu cetățenii Ploieștiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş. De aceea, voi convoca marţi,4 mai a.c., Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a constata iminenţa  amenințării sănătăţii şi siguranţei ploieştenilor şi vom solicita prefectului convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea constatării şi declarării stării de alertă la nivel local”, a declarat primarul Volosevici...detalii

01 MAI 2021
ACTIUNI DE VANDALISM

Primăria municipiului Ploiești anunță că, în noaptea de 30 aprilie – 01 mai 2021, au avut loc acțiuni organizate și concertate de vandalism, constând în distrugeri ale coșurilor de gunoi, amplasate pe domeniul public, precum și ale obiectelor de mobilier stradal...detalii; ARHIVA POZE...AICI

30 aprilie 2021
MASURI SPECIFICE PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19 CARE SE APLICA INCEPAND CU DATA DE 29.04.2021

In conformitate cu Hotararea nr. 37/29.04.2021 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova, Municipiul Ploiesti se incadreaza in intervalul de referinta a incidentei ratei cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 1,5 si mai mica sau egală cu 3 cazuri/1000 locuitori, respectiv 2,82.

Masurile specifice, prevăzute de H.G. nr. 432/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 si mai mica sau egală cu 3 cazuri/1000 locuitori, care se aplica in Municipiul Ploiesti începând cu data de 29.04.2021:

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

 1. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
 2. organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;
 3. organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă;
 4. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-22,00;
 5. activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-22,00;
 6. măsurile prevăzute la pct. 4 și 5 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
 7. activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
 8. în toate localitățile se permite circulatia persoanelor în afara locuintei/gospodăriei, în perioada 01 mai-02 mai 2021, în inervalul 20.00-05.00 pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase;
 9. în toate localitățile se permite circulatia persoanelor în afara locuintei/gospodăriei, în perioada 08 mai-09 mai 2021, în inervalul 20.00-05.00 pentru deplasarea si participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan;

Măsurile pentru diminuarea impactului riscului răspândirii infectiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 vor fi actualizate ori de câte ori situatia o impune.

12 aprilie 2021
CENTRU SUPORT PENTRU INSCRIEREA CETATENILOR IN PLATFORMA NATIONALA DE VACCINARE IMPOTRIVA COVID-19

Primăria Municipiului Ploiești va deschide un centru suport pentru înscrierea cetățenilor în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19, miercuri, 14 aprilie 2021.

Centrul are menirea de a sprijini activitățile legate de procesul de vaccinare și va funcționa la parterul clădirii în care își desfășoară activitatea administrația publică locală,  din Piața Eroilor nr. 1A și va avea următorul program cu publicul:

- de luni - joi, in intervalele orare 09.00-11.00, respectiv 15.00-16.30;
- vineri in intervalul orar 09.00-11.00.

Astfel, ploieștenii care nu au posibilitatea sau întâmpină dificultăți în procesul de înscriere electronică în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 sunt rugați, inițial, să se programeze la numărul 0752246692, în vederea stabilirii datei și orei la care pot veni la centrul deschis de municipalitate, unde vor primi ajutor direct în vederea înscrierii în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

Consilierii primarului municipiului Ploiești vor susține activitatea de îndrumare și înscriere a ploieștenilor care se vor adresa acestui centru.

01 aprilie 2021
SE PRELUNGESTE TERMENUL DE SOLUTIONARE A CERERILOR PENTRU ELIBERAREA CARTII DE IDENTITATE

Primăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor, informează cetățenii că, având în vedere situația existentă la nivel național referitoare la condițiile tehnice de tipărire, probleme care nu țin de autoritatea publică locală, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea cărții de identitate se prelungește.

Totodată vă reamintim că,  potrivit Art. 4 alin. (5) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19:

“Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.”

Totodată, recomandăm cetățenilor municipiul Ploiești, cât și celor opt comune arondate ca, în această perioadă, dacă au urgențe (ex: pierdere, schimbare nume... etc), să solicite eliberarea cărții de identitate provizorii.

Precizăm că, persoanele care trebuie să plece urgent în străinătate pot solicita eliberarea unei cărți provizorii de identitate pentru obținerea unui pașaport temporar de călătorie (valabil 1 an).
Facem mențiunea că actul de identitate va fi lăsat în posesia titularului, pe care solicitantul declară că îl va restitui cu ocazia înmânării noii cărți de identitate. La cerere, se reține o copie a acestuia.

Mai multe informații despre eliberarea cărții de identitate provizorie sunt disponibile accesând următorul link:  http://www.ploiesti.ro/SPCLEP/Pagini%20acte%20identitate/Carte%20provizorie.htm

Vă mulțumim pentru înțelegere, ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă rugăm să respectați regulile stabilite de autorități în această perioadă.

01 aprilie 2021
HCL 94/30.03.2021 privind repartizarea unor locuinte pentru tineri destinate inchirierii, situate in municipiul Ploiesti...
detalii; ANEXA...AICI
29 martie 2021
ANUNTUL COMISIEI LOCALE DE FOND FUNCIAR
...detalii
26 martie 2021
LISTA PROGRAMELOR DE LUCRU LA TONETE SI CASIERIA COLECTOARE...AICI
15 februarie 2021
DISPOZITIE DE INFORMARE A CETATENILOR CU PRIVIRE LA FOCARELE DE PESTA PORCINA AFRICANA LA PORCI DOMESTICI SI MASURILE CE TREBUIE LUATE IN GOSPODARIE
...detalii
08 februarie 2021
TELEFONUL PRIMARULUI - SIGURANȚĂ ÎN ȘCOLI!

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, începând de astăzi, va funcționa un număr de telefon – Telefonul primarului -  Siguranță în școli!0752246692, la care se vor putea semnala disfuncționalitățile de ordin material de la nivelul unităților de învățământ preuniversitar (creșe, grădinițe, școli gimnaziale, licee și colegii), existente în municipiul nostru.

Astfel, consilierii personali ai primarului Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, vor prelua direct sesizările dumneavoastră, pentru a fi rezolvate în cel mai scurt timp.

Situațiile care pot fi reclamate la acest număr de telefon, pus la dispoziție de municipalitatea ploieșteană, pot fi legate de diverse probleme administrative, cum ar fi lipsuri materiale (produse pentru dezinfectare și igienizare), dificultăți în asigurarea utilităților (sistemele de încălzire, apă, iluminat), gestionarea circulației rutiere în apropierea unităților de învățământ pentru a se asigura fluidizarea accesului elevilor sau preșcolarilor, etc.

Telefonul primarului -  Siguranță în școli! - 0752246692 -  va putea fi apelat de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 -16.00. Acest număr de telefon poate fi accesat și prin intermediul aplicației WhatsApp.

29 ianuarie 2021
PROGRAMUL CU PUBLICUL LA SERVICIUL EVIDENTA INFORMATIZATA A PERSOANELOR DIN CADRUL SPCLEP

Primăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești, informează cetățenii că, începând cu data de 01.02.2021, activitatea de relații cu publicul la nivelul Serviciului Evidență Informatizată a Persoanelor  se va desfășura la cele 2 ghișee, după cum urmează...detalii

11 noiembrie 2020
MODIFICAREA PROGRAMULUI CU PUBLICUL LA SERVICIUL STARE CIVILA DIN CADRUL SPCLEP

Primăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Local Comunitar de Evidența a Persoanelor Ploiești,informează cetățenii că, începând cu data de 16.11.2020, activitatea de relații cu publicul la nivelul Serviciului Stare Civilă se va desfășura după cum urmează...detalii

09 noiembrie 2020
SE MODIFICA PROGRAMUL CU PUBLICUL LA S.P.C L.E.P PLOIESTI

Primăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești,  informează cetățenii că, începând cu data de 16  noiembrie 2020, se modifică programul cu publicul la nivelul Serviciului Evidență Informatizată a Persoanelor, în contextul epidemiologic actual, după cum urmează...detalii

07 noiembrie 2020
PROGRAMUL CU PUBLICUL LA SERVICIUL PUBLIC FINANTE LOCALE, INCEPAND CU 09 NOIEMBRIE

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, în contextul epidemiologic actual, generat la nivel național de virusul SARS-CoV-2, începând cu data de 09.11.2020, la nivelul Serviciului Public Finanțe Locale (S.P.F.L.) Ploiești  activitatea  de relații cu publicul se va desfășura după cum urmează...detalii

07 noiembrie 2020
SE MODIFICA PROGRAMUL CU PUBLICUL LA DIRECTIA GENERALA DE URBANISM

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, începând cu data de 09 noiembrie 2020, se modifică programul cu publicul al Direcției Generale de Dezvoltare Urbană.

Noul program a fost aprobat de conducerea instituției și reprezintă o măsură de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19 în rândul angajaților administrației publice locale. Acesta poate fi consultat în documentul anexat la prezentul comunicat de presă.

Reamintim că, la nivelul municipalității activitatea de lucru cu publicul se realizează și online, prin următoarele adrese de email: registratura@ploiesti.ro, dir.urbanism@ploiesti.ro sau comunicare@ploiesti.ro . Cetățenii se pot adresa și telefonic la numărul 0244516699 sau la dispeceratul permanent al municipalității 0244984 .

Municipalitatea le mulțumește ploieştenilor pentru înțelegere și îi roagă să respecte regulile stabilite de autorități în această perioadă. PROGRAMUL DE LUCRU...AICI

26 octombrie 2020
PROGRAMUL CU PUBLICUL AL DIRECTIEI GESTIUNE PATRIMONIU PE PERIOADA STARII DE ALERTA

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, la nivelul structurilor Direcției Gestiune Patrimoniu din cadrul municipalității s-a stabilit următorul program cu publicul, pe perioada stării de alertă, valabil din data de 26 octombrie 2020:

 • Pentru Compartimentul Evidență și Administrare Fond Locativ, Serviciul Contracte, Serviciul Publicitate Valorificare Patrimoniu, Serviciul Aplicarea Legilor Proprietății, Serviciul Intabulări Bunuri și Serviciul Inventariere și Evidență Bunuri:
  • miercuri, între orele 13:30 – 16:30;
  • vineri, între orele 09:00-11:00;
 • Pentru Compartimentul Autorizații și Programe de Funcționare:
  • marți, între orele 09:00-12:00;
  • miercuri, între orele 12:00 – 15:00;
  • joi, între orele 09:00-12:00.
15 octombrie 2020
HOTARAREA NR.60 ADOPTATA IN CADRUL SEDINTEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE 13.10.2020 A COMITETULUI JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA...
AICI
26 iunie 2020
MASURI DE APARARE CONTRA INCENDIILOR...
AICI
16 aprilie 2020
COMPORTAMENTE PRIVIND SANATATEA IN PERIOADA PANDEMIEI COVID 19...
AICI
16 aprilie 2020
MASURI DE PREVENIRE, IN COMUNITATE, IN CONTEXTUL COVID 19...
AICI
09 aprilie 2020
DISPOZITIE DE INFORMARE A CETATENILOR CU PRIVIRE LA CAZURILE DE PESTA PORCINA AFRICANA LA MISTRETI SI MASURILE CE TREBUIE LUATE IN GOSPODARIE...
detalii
23 martie 2020
S-A INFIINTAT CALL-CENTER LA ASSC

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, având în vedere prevederile Ordonanței militare nr. 2/ 21.03.2020 privind măsurile de răspândire a COVID-19 prin care autoritățile publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor, la nivelul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești s-a înființat de astăzi un Call Center pentru acești ploieșteni...detalii

23 martie 2020
RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus în mijloacele de transport public local din municipiul Ploiești...AICI
11 martie 2020
SPRIJIN ACORDAT DE ASSC PLOIESTI PERSOANELOR AUTOIZOLATE LA DOMICILIU PE TERITORIUL MUNICIPIULUI PLOIESTI...detalii
23 septembrie 2019
SITUATII IN CARE SE ELIBEREAZA O NOUA CARTE DE IDENTITATE

Primăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor, le reamintește cetățenilor care sunt situațiile în care se eliberează o nouă carte de identitate. Astfel, cetățenii se pot adresa serviciului public local amintit, în următoarele cazuri...detalii

Actualizat azi:
Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro

 

Untitled Document

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe.