MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
   
Untitled Document

 

 

 

 

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECTIEI
TEHNIC-INVESTITII
 
 
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
 
 

 

 

MUZEUL JUDETEAN DE BIOLOGIE UMANA

Str. Erou Calin Catalin nr.1  
 

Este una dintre cele mai vechi institutii culturale ploiestene si singura care nu si-a schimbat niciodata sediul. A fost inaugurat in 1956 si condus aproape doua decenii de prof. Margareta Mosneaga, cea care pusese o nesfarsita energie si competenta in slujba infiintarii lui.

Instalat in Palatul Culturii el s-a extins, cuprinzand o buna parte a etajului I a acestuia. A trecut si el prin transformari, unele impuse (muzeu de biologie umana), imbogatindu-si patrimoniul si extinzandu-si tematica.

Muzeul foloseste cele mai variate tehnici expozitionale: planse, diorame si triorame, animale si pasari conservate, machete si reconstituiri, unele functionale, proiectii etc.

Activitatea se largeste necontenit cu un acvariu, cu un muzeu al omului, cu expozitii temporare de goblenuri, tinzand sa devina un muzeu enciclopedic.

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro