Sectia de Gimnastica ritmica a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti s-a infiintat prin Hotararea Consiliului Local al municipiului Ploiesti nr. 40 din 28 februarie 2008.

 

In luna martie a aceluiasi an sectia a fost trecuta in Registrul Sportiv al Agentiei Nationale pentru Sport si apoi afiliata la Federatia Romana de Gimnastica Ritmica..

 

Inca de la infiintare sectia s-a bucurat de un interes deosebit - au fost inregistrate peste 50 de cereri din partea parintilor care au dorit sa-si inscrie copiii sa practice acest sport.

 

In momentul de fata activitatea se desfasoara cu doua grupe, una de avansati si una de incepatori.

In drumul lor spre performanta gimnastele se bucura de experienta unui antrenor emerit si a unui coregraf profesionist.

 

Antrenamentele se desfasoara dupa un program bine stabilit si respectat cu strictele: luni - miercuri si vineri, de la 16.30 la 18.00 pentru grupa de incepatori (fetite cu varste cuprinse intre 5 - 7 ani) si luni - miercuri - vineri de la 15.30 la 19.00, marti de la 17.30 la 19.00, sambata de la 10.00 la 14.00 pentru grupa de avansati.

 

In anul 2009 am reusit sa organizam prima editie a Cupei CSM la gimnastica ritmica - competitie pe care am denumit-o Cupa Primaverii. Acesta a fost debutul competitional al tinerelor noastre gimnaste, un concurs care a reusit sa aduca la Ploiesti aproape 50 de concurente de de nivel Mica Gimnasta si Categoria a IV-a de la cluburi cu traditie din vecinatatea municipiului Ploiesti. Au urmat concursuri de verificare - Memorialul "Ileana Sima" organizat de ANEFS Bucuresti si Cupa "Triumf" Bucuresti din care sportivele sectiei au invatat cum sa evolueze si in alte spatii de concurs.

 

Campionatele Nationale din anul 2009 au adus rezultate foarte bune pentru prima noastra participare - locurile 10, 11, 14, 21 fiind performante demne de luat in seama la prima participare intr-o competitie de nivel national.

 

In luna octombrie a anului 2009 am onorat invitatia Liceului cu Program Sportiv Bistrita la cea de a XIII-a editie a "Cupei de cristal". Doua din cele patru gimnaste care au reprezentat clubul au avut o comportare foarte buna reusind sa se clasifice pe locurile VI si VIII.

 

Anul 2009 a fost incheiat cu participarea la Cupa municipiului Bucuresti la care trei dintre gimnastele noastre s-au clasat in primele sase: Cesima Nechifor - locul V, Denisa Stoian - locul IV iar Livia Harcan a reusit sa se claseze a treia si sa obtina medalia de bronz.