MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
   
Untitled Document

 

 

 

 

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECTIEI
TEHNIC-INVESTITII
 
 
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
 
 

 

 

 

Este momentul sa construim impreuna orasul pe care ni-l dorim!

Ca urmare a colaborarii defectuoase dintre primar pe deoparte, si viceprimari si majoritatea din consiliul local, de cealata parte, cetatenii au de suferit, iar acesta nu este un lucru corect. Pentru a iesi din acest cerc vicios, primarul Adrian Dobre a luat decizia de a lansa si sustine un proiect de implicare directa a cetatenilor municipiului in rezolvarea unora dintre problemele care ne fac tuturor mai grea viata de zi cu zi in Ploiesti.

Gandit a se derula pe o durata de minimum patru ani, programul Consilier Onorific al Primarului se adreseaza tututor ploiestenilor, indiferent de apartenenta politica sau de alta natura, si are ca scop stimularea implicarii civice a locuitorilor orasului. El este rezultatul identificarii unei cai de comunicare directa a primarului cu cetatenii – beneficiarii actului administrativ. 

Astfel, pentru prima data in ultimii 26 de ani, ploiestenii vor putea participa direct la administrarea orasului prin implicarea nemijlocita in rezolvarea problemelor de zi cu zi ale strazii si/sau cartierului in care locuiesc.

Prima etapa a proiectului va fi lansata vineri, 25 noiembrie. De la aceasta data, in fiecare zi lucratoare, oricand intre orele 10.00 – 14.00, orice ploiestean care vrea sa se implice in mai binele cartierului in care traieste, poate depune la Registratura Primariei sau pe adresa de e-mail primar@ploiesti.ro o solicitare de inscriere in programul  Consilier Onorific al Primarului, document in care motiveaza pe scurt dorinta de a se implica in rezolvarea problemelor comunitatii.

In intervalul 25 noiembrie – 5 decembrie va fi facuta selectia membrilor primului Corp al Consilierilor Onorifici. Acestia vor primi legitimatiile care le atesta calitatea in cadrul ceremoniei care va avea loc la Sala Europa din Palatul Administrativ la data de 9 decembrie. 

Urmatorul proces de selectie si legitimare va avea loc in intervalul 13 – 27 februarie 2016.

Drepturile si obligatiile Consilierului Onorific al Primarului

Drepturi:

- de a semnala dispeceratului primariei la telefon 0800.800.884 (apel gratuit) sau la 0244.984 (numar cu tarif normal), ori e-mail-ul primar@ploiesti.ro, nereguli in activitatea presatorilor de servicii publice – asfaltatori, retelari, furnizori etc.;

- de a semnala dispeceratului primariei la telefon 0800.800.884 (apel gratuit) sau la 0244.984 (numar cu tarif normal), ori e-mail-ul primar@ploiesti.ro, fapte care contravin linisitii si ordinii publice, si/sau unui mod de conduita civilizat;

- de a semnala dispeceratului primariei la telefon 0800.800.884 (apel gratuit) sau la 0244.984 (numar cu tarif normal), ori e-mail-ul primar@ploiesti.ro, nereguli si/sau abateri de la efectuarea unor servicii de calitate ale operatorilor de servicii publice s.a.m.d.;

- de a fi informati de catre reprezentantii desemnati de primar asupra stadiului rezolvarii problemelor semnalate;

- de a primi legitimatia de Consilier Onorific al Primarului;

- de a putea participa la proiectul ”o zi cu primarul”, zi in care va putea lua parte alaturi de primar la conducerea efectiva a orasului;

- de a putea participarea la schimburi de experienta in orase din tara care deruleaza proiecte similare;

- intrarea gratuita la evenimentele organizate de primaria Ploiesti etc..

Reprezentantii primarului le vor comunica consilierilor onorifici masurile luate in aceeasi zi sau intr-un interval de maximum cinci zile lucratoare de la semnalarea problemei.

Obligatii:

- sa constientizeze si sa-si insuseasca faptul ca aceasta calitate nu-i confera niciun fel de avantaj in raport cu ceilalti membri ai comunitatii!

- sa aiba un comportament public decent, model pentru membrii comunitatii;

- sa nu abuzeze de calitatea de Consilier Onorific in raport cu ceilalti membri ai comunitati si/sau persoanele/companiile/ prestatorii de servicii subiect al semnalarilor sale.

Primarul Adrian Dobre ii roaga pe acesta cale pe toti cetatenii care simt ca au ceva de oferit comunitatii si orasului sa nu ezite sa se inscrie in acest proiect. Este momentul sa construim impreuna orasul pe care ni-l dorim!

Poti sa fii parte a acestui proiect completand formularul online de mai jos.

 
 
Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro