MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
MUNICIPALITATEA PLOIESTEANA
Piata Eroilor nr.1A
ZIUA CULTURII NATIONALE...click pe poza pentru detalii
TIRUL LUI MOS CRACIUN
1 DECEMBRIE 2020
1 DECEMBRIE 2020
1 DECEMBRIE 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
HALELE CENTRALE
Str. Emile Zola nr.8
OROLOGIUL DIN TURNUL HALELOR CENTRALE
Str. Emile Zola nr.8
PALATUL ADMINISTRATIV
Bulevardul Republicii nr.2-4
PALATUL CULTURII
Str. Erou Calin Catalin nr.1
STATUIA LIBERTATII
Piata Eroilor
NOCTURNA - STATUIA LIBERTATII
Piata Eroilor
CATEDRALA SFANTUL IOAN
Bulevardul Republicii nr.12
BULEVARDUL REPUBLICII
NOCTURNA - BULEVARDUL REPUBLICII
Str. Emile Zola nr.8
PIATA EROILOR
ESPLANADA PALATULUI ADMINISTRATIV
Bulevardul Republicii
ANSAMBLUL MONUMENTAL ION LUCA CARAGIALE
Situat pe esplanada Palatului Administrativ
HOTEL CENTRAL
Bulevardul Republicii nr.1
BUSTUL LUI NICHITA STANESCU
Piata Victoriei, Scuarul Central
COLEGIUL NATIONAL MIHAI VITEAZUL
Bulevardul Independentei nr.8
BUSTUL LUI I.L.CARAGIALE
Bulevardul Independentei nr.13
PANORAMA HALELE CENTRALE - CATEDRALA SFANTUL IOAN
CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE
Bulevardul Republicii nr.2
PARC PLOIESTI VEST
Str. Libertatii
Municipiul Ploiesti
 
 
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
 
 
  Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM

PLOIEȘTIUL, orașul lui Nichita și al lui Caragiale, orașul compozitorului Paul Constantinescu sau al arhitectului Toma Socolescu încearcă și reușește, adesea, să rămână demn de renumele pe care predecesorii noștri i l-au creat.

Locuitori ai orașului nostru, din diferite domemnii de activitate, și-au pus serios amprenta și i-au adăugat valoare prin performanțele pe care le-au obținut.

Ne-am gândit să vă facem cunoscute și dumneavoastră, tuturor celor care accesați pagina de facebook a Primăriei, numele și povestea, pe scurt, a acestor ploieșteni care reușesc, prin izbânzile lor, să ne facă mândri că, împreună, suntem contemporanii acestor vremuri.

Astăzi, VLAD HÎRLAV MAISTOROVICI - violonist, compozitor, dirijor

Născut și crescut la Ploiești (1985), Vlad Hîrlav Maistorovici a învățat notele muzicale de la mama sa, profesoara de pian Sanda Hîrlav Maistorovici, înainte de a învăța literele alfabetului de la tatăl său, istoricul literar Constantin Hîrlav Maistorovici.

A fost elev al Liceului de Artă Carmen Sylva, unde a început studiul viorii cu Elena Istrate, apoi Adrian Ceapă și Ioana Croitoru. Cu susținerea regretatei pianiste Lory Wallfisch – Cetățean de Onoare al Ploieștiului - a candidat și obținut o bursă integrală la prestigioasa Yehudi Menuhin School din Marea Britanie, unde a studiat vioara cu profesoara Natalia Boyarsky. Și-a continuat studiile la Londra unde a studiat vioara cu Felix Andrievsky și compoziția cu Mark Anthony Turnage și Jonathan Cole, Royal College of Music conferindu-i titlul de Bachelor of Music cu două specializări, interpretare și compoziție. Și-a aprofundat arta solistică cu Pierre Amoyal la Haute École de Musique Lausanne, care i-a conferit prestigiosul titlu de Master Solist.

A studiat muzica de cameră timp de trei ani cu Bruno Canino la Scuola di Fiesole din Florența și a luat lecții influente de la Boris Kuschnir, Anna Chumachenko, Gordan Nikolich, Ivry Gitlis, Ida Haendel, Zakhar Bronn, Ferenc Rados la cursuri prestigioase de interpretare muzicală, dar și management și antreprenoriat muzical, cum ar fi Verbier Festival Academy, Keshet Eilon Mastercourse, Aurora Masterclass. S-a perfecționat cu Oliver Knussen, Colin Matthews și Magnus Lindberg la Festivalul de la Aldeburgh, Giaccomo Manzoni la Florența și Dan Dediu la UNMB, care i-a conferit titlul de Doctor în Compoziție.

Este câștigător al Concursului de Compoziție George Enescu, Clive Christian Composition Award, Golden Medal la Berliner International Competition, The Tillett Trust Performer Platform Londra, Young Concert Artist Trust Londra și Concursul Internațional pentru tineri violoniști Remember Enescu. A susținut masterclass-uri și workshop-uri la Lilla Akademien Stokholm, Dartington International Summer School, King's College Londra, Conservatorul din Geneva, Conservatorul din București.

Ca interpret, se bazează pe ”siguranță tehnică, dublată de diponibilitatea artistică de a împinge barierele până ce ies scântei” (Musicweb International despre debutul său la Wigmore Hall Londra), iar compozițiile sale ”ating o notă aparte” (The Daily Telegraph).

Este custodele viorii Nicolò Gagliano din 1751 aparținând Rațiu Family Charitable Foundation.

Laureat al concursurilor internaționale, a concertat pe mari scene ale lumii, cum ar fi Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Cadogan Hall, The Sage Gateshead, Salle Flagey Bruxelles, Diligentia Theatre The Hague, Muziekgebouw Amsterdam, Studio Ernest Ansermet Geneva, Kulturhaus Helferei Zurich, Sala Mare a Conservatorului din St. Petersburg, Merkin Hall New York, Ateneul Român. A colaborat ca solist, compozitor sau dirijor cu orchestre ca London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Britten-Pears Orchestra, European Union Chamber Orchestra, Orchestre des Jeunes de la Méditerranée, Sao Paulo Symphony Orchestra, Orquestra Filarmônica de Goiás, Campos do Jordao Festival Orchestra, South Bank Sinfonia, New Euroepan Ensemble Haga, Young European Strings Camerata Bruxelles, Sinfonia Cymru Cardiff, Lausanne Chamber Orchestra, Opera Louise Fribourg, Estonian Sinfonietta, Filarmonica George Enescu București, Orchestra de Cameră Radio București, Orchestra Simfonică București, Filarmonica Transilvania Cluj, Filarmonica Banatul Timișoara, Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești.

În 2015 a fondat vibrate!festival la Brașov, un eveniment internațional anual curatoriat alături de soția sa, pianista Diana Ionescu, care explorează modalități de a împrospăta experiența ascultării muzicii clasice. Prilej de întâlniri unice ale artiștilor inovatori de talie internațională, festivalul se adresează unui segment larg al publicului prin programe eclectice și proiecte multidisciplinare în spații consacrate și alternative. Este fondator al Mercury Quartet, Trio Affresco și director fondator al Orchestrei TranSimfonia.

“În fruntea orchestrei, Maistorovici este o combinație între Stephane Grapelli și Brian May” scrie Wales Arts Review.

“…împinge barierele până ce ies scântei…” - Musicweb International.

“…plin de atmosferă, un minunat vârtej de sunete…” scrie și The Classical Reviewer.

“Maistorovici atinge o notă aparte” The Daily Telegraph.

Noi am spune doar atât: VLAD HÎRLAV MAISTOROVICI, unul dintre ploieștenii cu care, pe bună dreptate, ne mândrim!

ALEXANDRU DOBLEAGĂ, elev la C.N. I.L.Caragiale Ploiești

Este membru al Centrului de Excelență Prahova, condus de doamna profesoară Dana Lica. Încă din clasa a V-a a participat la concursurile școlare de specialitate și, încă de timpuriu, a izbutit să strângă o impresionantă colecție de medalii, diplome și premii. Rezultatele absolut speciale sunt împărțite între cele două materii la care excelează: matematica și informatica. Dintre numeroasele premii și medalii adjudecate la olimpiade și competiții județene, naționale și internaționale amintim:

- Clasa a V-a (2016/2017): premiul I la Concursul de matematică „Regalul Generatiei XXI”, premiul I la Concursul de matematică „Discipolii lui Lazăr”, premiul special la concursul de informatică EmpowerSoft, mențiune și medalie de argint la Olimpiada naționala de informatică, Sibiu 2017;

- Clasa a VI (2017/2018): premiul I la concursul de matematică „Regalul Generației XXI”, premiul II la concursul de matematica „Grigore Moisil”, mențiune la Concursul online de informatica info (1) Cup, runda națională, 2018, premiul al III-lea și medalie de aur la Olimpiada Națională de Informatică Tg. Jiu 2018, calificare și participare la lotul național lărgit de informatică,Tulcea 2018, medalie de bronz la informatică, la Concursul Mathematical Grammar School Cup Belgrad, Serbia 2018;

- Clasa a VII-a (2018/2019): medalie de bronz la Concursul X International Autumn Tournament in Informatics IATI Bulgaria, Shumen 2018, premiul I și medalie aur la Olimpiada naționala de informatică, București 2019, calificare și participare lotul național restrâns de informatică, Dorohoi 2019, medalie de argint la informatică și medalie de bronz la matematică, la Concursul Mathematical Grammar School Cup Belgrad, Serbia 2019, medalie de bronz la Concursul online de informatică info(1) Cup, runda internațională 2019, premiul al III-lea și medalie de bronz la Concursul de informatică EmpowerSoft, ediția a V-a, 2019;

- Clasa a VIII-a (2019/2020): premiul I și Cupa la juniori, Concursul Algoritmiada 2019, medalie de bronz la Concurs X International Autumn Tournament in Informatics IATI Bulgaria, Shumen 2019 (echipa României, juniori), medalie de argint la Concursul online de informatica info (1) Cup, runda internațională 2020 (echipa Romaniei - juniori), medalie de argint la European Junior Olympiad in Informatics (echipa Romaniei - juniori), Olimpiada Europeana;

- Clasa a IX-a (2020/2021): medalie de argint la Concursul X International Autumn Tournament in Informatics Bulgaria, Shumen 2020 (echipa Romaniei- juniori), medalie de bronz la Romanian Masters in Informatics (echipa Romaniei-juniori).

Alexandru Dobleagă, elev în clasa a IX-a la Colegiul național I.L. Caragiale, nu s-a decis în privința cursurilor universitare - de altfel e și prea devreme - dar dorește ce este mai bun pentru formarea sa profesională. Cel mai sigur va urma cursurile unei facultăți de elită, probabil Oxford sau Cambridge, iar așa cum am decurs lucrurile până acum, în materie de performanță, ușile și viitorul strălucit îi sunt larg deschise.

DIANA MANOLESCU - profesor de limba și literatura română

S-a format ca olimpic internațional în Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești și, de asemenea, în Centrul Județean de Excelență, Prahova, având-o ca profesor - mentor pe doamna Niculina Bercea.

Ca absolventă a „Facultății de Litere”, Universitatea București, specializări Română-Franceză, Comunicare și Relații Publice, Diana Manolescu a îmbrățișat cariera și misiunea de profesor de limba română, având masterat în teoria și practica editării.

Crede că profesionalismul, voluntariatul, dragostea pentru carte și abandonarea prejudecăților pot schimba lumea.
Elevii ei o iubesc, pentru că le înțelege gesturile, îi ajută să se deschidă spre sine și spre lume, să lupte pentru un ideal, să se afirme dincolo de programa școlară.
Transmite elevilor săi nu numai lecții de gramatică și de literatură ci, mai ales, lecția implicării și a spiritului civic. Pentru Diana, educația, empatia și cooperarea sunt valori ce ar trebui să ne definească în plan individual și social.
Diana activează în cadrul TEDxObor pentru a-și face vocea auzită. Recent, a susținut lecții deschise pentru definitivat. Ca discipol eminent și mentor exemplar, operează cu emoția cognitivă și pedagogia acțională. Destinul ei infirmă exportul de materie cenușie din România.
„Mi-am dorit dintotdeauna să fiu în țara mea, să predau Română și să fiu alături de copiii de aici. Cred că ne aflăm într-un moment destul de dificil în privința Educației, avem profesori extraordinari, copii care pot să facă foarte multe lucruri, dar nu beneficiem întotdeauna de sprijin, iar în sistem nu găsim întotdeauna oamenii de care acești copii au nevoie. Iar eu mi-am dorit mult să rămân în țara mea pentru a fi unul dintre acei oameni care să ajute cât mai mulți copii. Nu neapărat ca să devină olimpici, ci să capete anumite valori și să se dezvolte frumos“, afirmă tânăra profesoară, atunci când este întrebată care sunt motivele rămânerii sale în țară.

Municipalitatea ploieșteană i-a recunoscut meritele pentru întregul parcurs școlar iar rezultatele excepționale obținute la competițiile naționale și internaționale de limbă și literatură română au fost cele care i-au asigurat decernarea, de către Ministerul Educației și Cercetării, a prestigiosului titlu ”Meritul Olimpic”.​

ȘTEFAN SĂVULESCU - olimpic internațional informatică

Este unul dintre cei mai valoroși elevi pe care Centrul de Excelență Prahova, coordonat de doamna profesoară Dana Lica, i-a avut. Pregătit într-unul dintre cele mai prestigioase colegii ploieștene – I.L.Caragiale, Ștefan Săvulescu este, fără îndoială, unul dintre numele intens mediatizate, atât în presa locală cât și în cea națională, datorită performanțelor pe care le-a atins în domeniul informaticii.

În această adevărată pepinieră de genii, cum a fost numit Centrul de Excelență Prahova, Ștefan Săvulescu a început să descopere tainele informaticii și apoi să cucerească, an după an, unele dintre cele mai valoroase premii la competițiile naționale: Calificare în Lotul Național de Informatică al României în 2019 (Seniori) și în 2016 (Juniori); Mențiune si Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică, în 2019, la Suceava și Constanța, Mențiune la Runda Națională a Concursului Internațional InfO(1) Cup 2018, Mențiune și Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică 2017, la Brașov; Mențiune la Runda Națională a Concursului Internațional InfO(1) Cup 2017, Ploiești; Medalie de Bronz la Olimpiada Națională de Informatică 2016, București; Mențiune si Medalie de Bronz la Concursul Național de Matematică „Viitori Olimpici” 2016, Câmpulung Muscel; Medalie de Argint la Olimpiada Națională de Informatică, Brăila și Slobozia; Premiul I si Medalie de Aur la Concursul Național de Matematică „Viitori Olimpici”, Câmpulung Muscel, la edițiile din 2012 și 2013.

Urmează premii importante la competițiile internaționale: Medalie de argint la Concursul Internațional InfO(1) Cup 2018, Medalie de bronz la Concursul IATI Shumen 2018, Bulgaria; Medalie de bronz la Concursul Internațional InfO(1) Cup 2017, Ploiești; Medalie de aur si Cupa concursului la Informatică împreună cu echipa C. N. „I. L. Caragiale” la Concursul Internațional MGS Cup Belgrad 2017; Medalii de argint la Matematică si la Fizică la Concursul internațional MGS Cup Belgrad 2017; Medalie de argint la Informatică la Concursul Internațional MGS Cup Belgrad 2014.

A fost membru în Comisia Științifică a Concursului Internațional InfO(1) Cup Ploiești, la edițiile din 2019 si 2020.

În prezent este student în anul I la Imperial College London, specializarea Calculatoare.

TITI TUDOR - antrenor de box

Unul dintre antrenorii de renume ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, maestrul emerit Titi Tudor, este una dintre figurile emblematice ale Ploieștiului, în domeniul sportului.

Numele lui este, adesea, asociat cu cel al lui Leonard Doroftei, celebrul boxer care a făcut ca imnul României să fie auzit în mari competiții internaționale, atunci când a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. De curând, Livia Botică, antrenată de același Titi Tudor, a devenit campioană europeană la box la categoria +80 kg.

Peste 45 de ani de activitate desfășurată între corzile ringului de box, un număr impresionant de victorii al celor pe care i-a antrenat, dar și o binemeritată recunoaștere, din partea municipalității ploieștene, prin conferirea titlului de Cetățean de Onoare, pentru dăruirea și talentul manifestate de-a lungul unei frumoase cariere sportive.

LIVIA BOTICA

Astăzi, LIVIA BOTICĂ, ploieșteanca care a devenit campioană europeană la box, categoria +80 kg!

Legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, Livia Maria Botică a devenit, în luna decembrie a acestui an, campioană europeană de junioare la categoria „+80 kg”, confirmând performanţele din ultimii doi ani, în care a fost campioană naţională (2019 şi 2020) şi câştigătoare a Cupei României (2020).

Antrenată de Adrian Pârlogea și de Titi Tudor - celebrul antrenor care și-a pus amprenta și pe excepționala carieră a lui Leonard Doroftei, Livia Maria Botică s-a impus în finala de la Sofia în faţa polonezei Weronika Bochen, la capătul unui meci abordat perfect din punct de vedere tactic, fapt ce i-a determinat pe arbitri să-i acorde victoria, în unanimitate, cu scorul de 5-0.

„A făcut un meci excelent, din toate punctele de vedere! Mi-a promis că va da totul în ring pentru a devein campioană europeană, iar astăzi s-a ţinut de cuvânt. Sunt atât de fericit, că nici nu ştiu pe unde merg”, a spus, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul-coordonator al secţiei de box a CSM Ploieşti, Titi Tudor.

În semifinale, Livia Botică trecuse de reprezentanta Ucrainei, Polina Chernenko, prin RSC (Referee Stop Contest).

Ea a fost singura reprezentantă a României care a ajuns în finale, reuşind să meargă până la capăt şi să asculte imnul naţional de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

PROF. DANA LICA

„Sunt de părere că fiecare om aparține unui loc. EU M-AM «ÎMBRĂCAT» CU ROMÂNIA!“

Dana Lica, profesoara de informatică de la Colegiul Național I.L.Caragiale și, totodată, coordonatoarea Centrului Județean de Excelență Prahova este, fără exagerare, numele cu care este asociată, întotdeauna, performanța în educație.

”Antrenorul de genii” cum este, binemeritat, numită, a reușit în cele mai bine de trei decenii de când este la catedră, să obțină, cu elevii pe care-i pregătește, rezultate impresionante la olimpiadele naționale și internaționale.

În ultimii zece ani se află în spatele a numeroși elevi ploieșteni care au fost admiși la universități de prestigiu, precum Cambridge, Oxford sau Imperial College London.

Este autor și coautor la peste zece manuale de Informatică, membru în diverse comisii de profil.

Performanțele sale au fost încununate cu Ordinul ”Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler”, iar în urmă cu doi ani a reușit să obțină, în premieră pentru învățământul prahovean, premiul MERITO, un proiect de recunoaștere a excelenței în Educație.

Primăria municipiului Ploiești i-a decernat, în repetate rânduri, titlul de Profesorul Anului, pentru dăruirea și rezultatele de excepție pe care elevii săi le-au obținut în cadrul competițiilor la nivel național și international în domeniul informaticii.

MATEI COSMIN BANU

Fost elev al Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești, MATEI COSMIN BANU este unul dintre ploieștenii cu care, fără îndoială, orașul nostru se mândrește.

Pasionat de informatică, a performat în acest domeniu, eforturile sale concretizându-se în obținerea unor importante premii la concursuri naționale și internaționale:  Mențiune și Medalie de Argint la Olimpiada Națională de Informatică (2016 și 2017), Medalie de Bronz la Olimpiada Natională de Informatică, în 2018, Locul II  și Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (faza internațională), Premiul I la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (faza națională), în 2019.

Dorința sa de a cunoaște, de a ști, a venit cu o nouă provocare care l-a cucerit deîndată:  Lingvistica. Un domeniu mai puțin cunoscut, care solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute. Este un  domeniu care ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structure, care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

Iată-l, astfel, câștigător, pentru întâia dată, la această nouă disciplină, în 2017: Premiul I la Olimpiada Națională și Medalie de Bronz la faza internațională a acestui concurs. Succesele nu întârzie să apară și în anii următori: Premiul III la Olimpiada Internațională din 2018, Premiul II la faza națională și medalie de bronz la Olimpiada Internațională, în 2019, din Coreea de Sud.

În prezent, este student în anul II la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

ALEXA TUDOSE

În prezent studentă la Oxford, fosta elevă a Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiești este cunoscută, pretutindeni, ca ”românca de aur la Informatică”.

Palmaresul său este unul greu de egalat: de trei ori premiată la Balcaniada de Informatică, este singura fată din istoria acestui concurs care a obținut medalia de Aur.

Premiile obținute la Olimpiada Națională au venit în fecare an, ca o recunoaștere pentru pasiunea și efortul depus: 6 medalii de aur, dintre care 3 pe poziția I.

Pe plan international, Alexa a câștigat nu mai puțin de 16 medalii: Argint la Olimpiada Internațională din Singapore (2020), Aur și Argint la Balcaniadă (2018 și 2019), Aur, Argint și Bronz la Shumen International Autumn Tournament (2015 – 2019), Argint la Olimpiada Internațională pe echipe de la Moscova (IOIT 2019), în calitate de leader, Aur, Argint și Bronz la Romanian Master of Informatics (2016-2019), Aur la la MGS Cup Belgrade (2014, 2017) și Aur la Olimpiada Balcanică de Juniori (2016).

 

 

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro