MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
MUNICIPALITATEA PLOIESTEANA
Piata Eroilor nr.1A
ZIUA CULTURII NATIONALE
TIRUL LUI MOS CRACIUN
1 DECEMBRIE 2020
1 DECEMBRIE 2020
1 DECEMBRIE 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
HALELE CENTRALE
Str. Emile Zola nr.8
OROLOGIUL DIN TURNUL HALELOR CENTRALE
Str. Emile Zola nr.8
PALATUL ADMINISTRATIV
Bulevardul Republicii nr.2-4
PALATUL CULTURII
Str. Erou Calin Catalin nr.1
STATUIA LIBERTATII
Piata Eroilor
NOCTURNA - STATUIA LIBERTATII
Piata Eroilor
CATEDRALA SFANTUL IOAN
Bulevardul Republicii nr.12
BULEVARDUL REPUBLICII
NOCTURNA - BULEVARDUL REPUBLICII
Str. Emile Zola nr.8
PIATA EROILOR
ESPLANADA PALATULUI ADMINISTRATIV
Bulevardul Republicii
ANSAMBLUL MONUMENTAL ION LUCA CARAGIALE
Situat pe esplanada Palatului Administrativ
HOTEL CENTRAL
Bulevardul Republicii nr.1
BUSTUL LUI NICHITA STANESCU
Piata Victoriei, Scuarul Central
COLEGIUL NATIONAL MIHAI VITEAZUL
Bulevardul Independentei nr.8
BUSTUL LUI I.L.CARAGIALE
Bulevardul Independentei nr.13
PANORAMA HALELE CENTRALE - CATEDRALA SFANTUL IOAN
CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE
Bulevardul Republicii nr.2
PARC PLOIESTI VEST
Str. Libertatii
Municipiul Ploiesti
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
 
  Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
ARHIVA COMUNICATE PRESA
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
 
 

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM

PLOIEȘTIUL, orașul lui Nichita și al lui Caragiale, orașul compozitorului Paul Constantinescu sau al arhitectului Toma Socolescu încearcă și reușește, adesea, să rămână demn de renumele pe care predecesorii noștri i l-au creat.

Locuitori ai orașului nostru, din diferite domenii de activitate, și-au pus serios amprenta și i-au adăugat valoare prin performanțele pe care le-au obținut.

Ne-am gândit să vă facem cunoscute și dumneavoastră, tuturor celor care accesați pagina de facebook a Primăriei, numele și povestea, pe scurt, a acestor ploieșteni care reușesc, prin izbânzile lor, să ne facă mândri că, împreună, suntem contemporanii acestor vremuri.

ȘAHIȘTII ANAMARIA RAȚĂ, ANTONIA CIAPĂ, TEODOR SZOCS ȘI ANDREI RAȚĂ (CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL PLOIEȘTI)

Șahul, sau sportul minții cum mai este denumit, este sportul care dezvoltă și modelează gândirea, este sportul care antrenează și ajută la creșterea coeficientului de inteligență. De aceea, nu întâmplătoare este, cu siguranță, desprinderea din această urbe a Ploieștilor, a unuia dintre cei mai mari șahiști ai României: Marele Maestru Internațional FLORIN GHEORGHIU, de 10 ori campion național de șah al țării noastre, cel care a reprezentat România la șase ediții ale campionatelor mondiale studențești pe echipe, a jucat pentru România la 14 olimpiade, la patru dintre ele terminând neînvins, a participat, cu echipa României, la cinci campionate europene și a apărat culorile țării sale la 15 balcaniade, obținând de două ori locul întâi cu echipa și de șase ori medalia de aur pentru cea mai bună performanță individuală pe masa 1.

Florin Gheorghiu este singurul șahist român care a avut scor egal cu celebrul campion american Bobby Fischer și a fost primul șahist român care a avut un coeficient ELO mai mare de 2600 puncte, situându-se, astfel, pe locul 10 în lume, performanță neegalată de vreun alt șahist român.

Performanța sa deosebită, recunoscută și răsplătită de municipalitate cu titlul de Cetățean de Onoare al Ploieștiului a fost, poate, motorul care a mobilizat elevii antrenați la Clubul Sportiv Municipal Ploiești de către domnul profesor Petre Nicolae Grigore, astfel încât patru dintre aceștia au reuşit să intre în posesia medaliilor puse în joc de organizatori. Participarea CSM Ploieşti a adus un bilanţ notabil, cu o medalie de aur, una de argint şi una de bronz.
Anamaria Raţă a ocupat locul I la senioare, Antonia Ciapă a fost a II-a în concursul junioarelor, iar Teodor Szocs a obținut locul al III-lea la categoria „sub 2100 ELO”, fiind, totodată, şi al IV-lea în clasamentul general. Cel de-al patrulea sportiv prezent în concurs, Andrei Raţă, deși nu a reușit să urce pe podium, a obținut un loc fruntaș, întregind victoria micuților ploieșteni.

Sperăm ca participarea, în aceste zile, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori, a echipei formate din Teodor Szocz, Anamaria Rață și Antonia Ciapă, șahiștii antrenați la CSM Ploești, să fie una notabilă, astfel încât includerea lor în rândul PLOIEȘTENILOR CU CARE NE MÂNDRIM să justifice, o dată în plus, această numire.

RAREȘ AVRAM

Este unul dintre elevii ploieșteni ale cărui rezultate, obținute de-a lungul celor 12 ani în care a frecventat cursurile în unitățile de învățământ din orașul nostru, l-au făcut cunoscut nu numai pe plan local ci și național și internațional.

Clasele primare le urmează la  Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” Ploiești, ca elev al doamnei învățătoare Petruța Săvulescu iar din clasa a cincea și până în prezent îl regăsim ca elev al Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești.

Pasiunea pentru informatică îi este insuflată, ca dealtfel și altor elevi de exceție, de către doamna profesoară Dana Lica, iar rezultatele nu întârzie să apară încă din clasa a V-a, când obține Medalie de Bronz la Olimpiada Națională de Informatică. Motivat de rezultat continuă să aprofundeze studiul informaticii iar rezultatele sunt pe măsura strădaniei sale: Medalie de argint la Olimpiada Națională de Informatică (în clasa a 6-a), Medalie de Bronz la Olimpiada Națională de Informatică (clasele a VII-a, a Ixa și a X-a).

În cadrul Concursului Internațional Mathematical Grammar School Cup, desfășurat în Belgrad în perioada 25-30 Iunie 2018, obține Medalie de Argint la Informatică, Medalie de Bronz la Fizică și Matematică.

Admiterea de liceu, în anul 2017, reprezintă pentru tânărul Rareș Avram o nouă victorie: media generală 10.

În cadrul Concursului "Învață sa programezi cu Alice", organizat de Adfaber România în toamna anului 2017, fiind parte a unei echipe formate din 2 elevi, obține Mențiune la secțiunea liceu, cu proiectul AlicEd, ce își propunea informarea și educarea elevilor cu privire la protejarea naturii și a mediului înconjurător.

Fizica este o altă pasiune a sa, astfel încât reușeșete, și la această disciplină, să obțină premii și mențiuni în cadrul Concursului Național de Fizica PHI.

În cadrul Taberei Naționale de Fizică, Astronomie și Astrofizică "Marin Dacian Bica" de la Voroneț, în 2018, obține Premiul I și Medalie de Aur pentru rezultatele obținute la proba teoretică și sustinerea lucrării științifice, la secțiunea Fizică.

La primele două ediții ale Concursului de Informatică "infO(1) Cup", din anul școlar 2016-2017, respectiv 2017-2018, obține mențiune la etapa națională și calificare la etapa internațională.

La începutul clasei a X-a, împreună cu alți colegi, coordonați de către doamna prof. Daniela Lica, îl regăsim ca membru fondator al echipei de robotică infO(1)Robotics a Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești, echipă ce a obținut numeroase premii la campionatul național de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în numai cele două sezoane de participare. Totodată, la începutul pandemiei de Covid-19, în contextul penuriei de echipamente de protecție pentru cadrele medicale aflate în prima linie de luptă cu virusul, echipa inimoșilor liceeni a confecționat viziere de protecție cu ajutorul imprimantelor 3D pe care le-au avut în dotare, donând nu mai puțin de 2400 de viziere către 30 de unități medicale de pe raza județului Prahova.

Perseverența și seriozitatea care l-au caracterizat pe întreg parcursul activității sale școlare, precum și rezultatele obținute în anii anteriori, l-au calificat pentru o viitoare candidatură la celebra universitate HARVARD, confirmarea neîntârziind să apară și iată-l ca fiind unul dintre cei doi elevi români admiși care au aplicat la prestigioasa unitate de învățământ.

Îi urăm succes lui Rareș Avram pe drumul devenirii sale, având convingerea că nu va uita niciodată că reușita sa se datorează, în cea mai mare parte, școlii ploieștene.

MIHAI VASILE
profesor de artă dramatică, regizor, actor, scenograf, artist plastic și fotograf de artă, fondator al Teatrului Equinox și al Centrului Dramatic Mythos Ploiești

„Mihai Vasile este un om-instituție!” spunea, în volumul Lectio incerta. Convorbiri literare, prof dr. Christian Crăciun. Pentru că despre Mihai Vasile este mai ușor să spui ce nu este și ce nu face. Pentru că destinele artistice ale multora dintre cei care au îmbrățișat această profesie și-au tras seva din știința de carte și pasiunea celui care, cu har și dragoste pentru cultură, i-a descoperit și călăuzit.

Mihai Vasile, ploieșteanul care a respirat, clipă de clipă, pentru și prin artă, își datorează formarea într-unul dintre liceele care, premonitoriu, parcă, avea să-i marcheze întreaga viață: Nichita Stănescu. Urmează, apoi, Institutul de Biblioteconomie și Animație Artistică, specializarea teatru-grafică publicitară din București pentru ca, în anul 1997, să obțină o bursă de studii la Universitatea Lyon Lumière2, specializarea Antropologie teatrală/gestiunea proiectului teatral.

A publicat, încă din adolescenţă, versuri şi proză. Expune pictură şi grafică şi, în acelaşi timp, atras fiind de teatru, debutează ca actor pe o scenă profesionistă încă de la vârsta de nouă ani.

A debutat cu proză în revista Amfiteatru, în 1971. În această perioadă publică poezie şi proză în revistele Luceafărul, Ramuri, Vatra, Cronica.

Înfiinţează, în anul 1980, Teatrul Equinox în cadrul Centrului Judeţean de Cultură Prahova, când este numit şi director onorific al acestui grup artistic. Ca regizor al acestui teatru, a realizat două proiecte-program unice în spaţiul teatral românesc: Teatrul mitologiei româneşti şi Teatrul poeziei.

Din anul 2006 este directorul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU, care se desfăşoară anual la Ploieşti, în perioada 21 – 31 martie.

A susţinut, în perioada 1986 - 2014, peste o sută de ateliere de teatru, arte vizuale (fotografie, film, arte plastice) în România (Ploieşti, Arad, Timişoara, Tulcea, Botoşani, Lugoj etc.), Bulgaria (Vratza, Burgas), Franţa (Paris, Lyon, Valance, Grenoble, Ambronay – unde, pe lângă ateliere a lucrat, împreună cu regizorul Bruno Cohen, la regia spectacolului de operă „Persée” de Jean-Baptiste Lully, de la Festivalul mondial de muzică barocă de la Ambronay).

A inițiat și condus, ca director artistic din anul 2009, Festivalul anual de ateliere teatrale „Ion Manolescu” de la Breaza, în parteneriat cu centrul cultural din localitate, la care participă elevi și studenți de pe Valea Prahovei.

A inițiat și condus, ca director artistic, din anul 2009, Tabăra internațională de land-art, fotografie și film „Noduri și semne” de la Cocorăștii Mislii, în parteneriat cu centrul cultural din localitate, cu periodicitate anuală, la care participă tineri artiști din Franța, Spania, Italia, Republica Moldova și România.

A inițiat și condus, ca director artistic, în anii 1999, 2000 Festivalul internațional de teatru francofon pentru tineri actori, „Théâtre de la poésie/La poésie du théâtre” de la Ploiești, în parteneriat cu Serviciul Cultural al Ambasei Republicii Franceze la București și cu Alianța Franceză Ploiești la care au participat teatre și grupuri teatrale din Franța, Spania, Rusia, Belgia, Canada, Bulgaria, Ungaria, Elveția, Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina, Italia.

Înfiinţează în anul 2013 (după încetarea activităţii Teatrului Equinox), Centrul Dramatic Mythos (Centrul de Cercetare, Documentare şi Practică Teatrală şi Cinematografică Mythos), în care deţine funcţia de director onorific.

Are o susţinută activitate publicistică, eseuri şi lucrări de cercetare în domeniile: teatru, antropologie teatrală, mitologie şi tradiţii, asupra artelor scenice și vizuale în general.

A obţinut numeroase premii şi distincţii pentru unele dintre spectacolele, filmele sau acţiunile sale artistice.

Între anii 2000 şi 2006 a fost redactorul-şef al publicaţiilor Atelier 21, Orpheus, iar între anii 2012-2014 redactorul-şef al revistei Labirint.

De-a lungul a peste 40 de ani, a pus în scenă spectacole care s-au identificat cu creativitatea, expresivitatea și harul său. Într-o perioadă în care libertatea de exprimare era atât de îngrădită, a fost ca o gură de oxigen pentru cei care, căutându-se parcă pe sine, se regăseau și aflau răspunsuri la întrebări pe care nu îndrăzneau să și le pună, în acele vremuri, decât lor înșile.

A pictat și a surprins pe filme fotografice crâmpeie de viață, de suflet, de simțire. A organizat zeci și zeci de expoziții, în țară și străinătate, bucurându-se și împărtășind bucuria cu cei care au venit să îi admire creația.

Dar, mai presus de toate, l-a iubit pe Nichita. Și din dragoste pentru Nichita a inițiat, alături de un grup de tineri intelectuali – scriitorii: Ion Stratan, Constantin Hârlav, Ioan Dan Nicolescu și Florin Dochia, la doar un an de la trecerea Poetului în neființă, un festival care s-a numit inițial „Zilele poeziei românești – NICHITA STĂNESCU”.

Și pentru că martie este pentru ploieșteni luna în care Nichita este mai prezent, parcă, mai mult ca oricând, să admirăm și să prețuim pe toți cei care, prin eforturile lor, îi țin trează memoria.

Mihai Vasile este, fără îndoială, unul dintre ei! Un ploieștean pe care Nichita îl îmbrățișează, de dincolo de timp, spunându-i, simplu: „Mulțumesc, Bătrâne…!”

SIMONA ANCA MAZILU
Profesor de lb engleză, Președinte-fondator al Asociației Române pentru Gândire și Oratorie, coordonator și trainer de debate

Dezbaterea este chintesența democrației, astfel încât educația prin dezbateri este imperativă pentru tinerii de azi, cei pe care îi creștem și îi formăm să fie critici și independenți.

În acest sens, începând cu anul 2010, 450 de elevi de liceu din România practică, cu sprijinul Ministerului Educației, un sport catalogat de mulți, în sensul bun al cuvântului, drept un sport extrem – dezbaterile educaționale.

Peste 150 de profesori învață gândire critică și dezbateri în cadrul ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică) și îi pregătesc pe elevii lor în același spirit.
Înfruntarea de idei se întâmplă în cadrul competițiilor regionale și unui campionat național, unde profesorii își susțin elevii în confruntarea în care tinerii își revendică, cu simț civic și critic, apartenența la o comunitate.Simona Mazilu, profesor de limba engleză la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești este unul dintre inițiatorii și promotorii mișcării de dezbateri academice din România.

Instructor, arbitru si trainer  de dezbateri academice, inimoasa profesoară s-a format la Colegiul Național I.L.Caragiale din Ploiești și și-a urmat vocația pentru limbile străine absolvind cursurile Universității bucureștene, secția engleză/franceză, cu media 10.

În anul 1994 înființează, în cadrul Colegiului Național Mihai Viteazul, Clubul de Dezbateri ARGO Ploiești,– primul și unicul club de dezbateri academice cu tradiție neîntreruptă din România.

Pasiunea, dorința de a rupe barierele unei educații închistate și de a forma spirite libere, independente, cu o gândire logică și argumentată, gata oricând să știe să susțină și să își apere, punctul de vedere, au făcut din Simona Mazilu unul dintre cei mai iubiți dascăli ploieșteni în rândul elevilor.

Rezultatele obținute au fost rodul binemeritat al dăruirii și pregătirii sale neîntrerupte: a fost câștigătoarea unuia dintre cele două locuri alocate României de Comisia Fullbright și nominalizată, în perioada 1996-1997, Fulbright Exchange Teacher la Park  Center High School, Brooklyn Park, Minnesota.

În 1998/1999 participă la cursuri, seminarii,  și sesiuni de workshop în “Drepturile Omului”, organizate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați/ICNUR și de Ministerul Educației Naționale, iar în anul 2000, la cursul “Trainer Development”, Hilderstone College, Broadstairs, UK, ca urmare a câștigării unei burse oferite de Britsh Council.

Este unul dintre cei doi reprezentanți ai României selectați să participe, în anul 2000, la Seminarul “Setting up a European Project within School Exchanges”, eveniment organizat  de  Centre International de Formation Europeene la Antwerpen, Belgia, urmând ca în anul imediat următor să o regăsim pe lista participanților la Forumul International “Youth Stability Pact desfășurat la  Sofia, în Bulgaria.

În 2003 urmează un  training de „Evaluare a Proficientei Lingvistice prin Metoda Interviului”, obținând titlul de evaluator iar, în 2004,  în cadrul „Programului Național de Educație pentru Cetățenie Democratică”, inițiat de Ministerul Educației, obține titlul de formator național în domeniul educației pentru cetățenie democratică.

Participă, în perioada 11 ianuarie 2010 - 19 martie 2011, la “E-Teacher Scholarship Program”, în urma nominalizării sale de către Ambasada Statelor Unite din București, pentru cursul on-line: „Gândirea Critică în Programa de Învățare a Limbii Engleze ca Limbă Străină” (“Critical Thinking in the EFL Curriculum”), organizat de The Linguistics Department/Departamentul de Lingvistica al Universitatii Oregon, SUA (promovat cu 97,26).

A fost antrenorul echipei României (2004-2005) și managerul acesteia la toate edițiile Campionatului Mondial de Dezbateri Academice, în perioada 2004-2020, iar din 2006 și până în prezent a reprezentat România în calitate de arbitru principal.

Ca instructor și arbitru de dezbateri  a participat la International Debate Education Association, International Annual Conferences (diferite editii: Praga, Cracovia, etc.), The International Youth Forums (Forumuri Internationale pentru Tineret), International Debate Competitions (Competitii Internationale de Dezbateri/Debate), World Schools Debating Championships: 2004 – Germania; 2005 – Canada; 2006 – Țara Galilor; 2007 – Coreea de Sud; 2008 – SUA; 2009 – Grecia; 2010 – Qatar; 2011 - ScoȚia; 2012 - Africa de Sud; 2013 - Turcia; 2014 -Thailanda; 2015 -Singapore; 2016 - Germania; 2017 - Indonezia; 2018 - Croația; 2019 - Thailanda, 2020 - Mexic.

Toate aceste competențe dobândite ca urmare a numeroaselor sale participări la sesiunile de pregătire în acest domeniu atât de nou și incitant, totodată, i-au adus și recunoașterile binemeritate, prin succesele obținute de elevii pe care i-a coordonat.

Palmaresul este unul de-a dreptul impresionant: Locul I, categoria Best Speakers, prin elevii Carmen Drăghici, la Campionatele Internaționale de Debate din Ungaria (1995), Cehia (1996), Letonia (1997), Liviu Torcătoru - Bulgaria (1998), Nicolae Șovăială – Muntenegru (2007), Alexandra Costache, Andra Gogulescu, Alexandra Matei, în clasamentul echipelor la International IDEA Youth Forums din Rusia (2001), Miruna Mihăilă și Ioana Stanciu – Bratislava (2015 și 2016).

David Moscovici, Andreea Militaru, Alexandru Neacșu, Simona Olteanu, Șerban Pitic, Nicolae Șovăială, Mihai Alexandrescu, Cătălin Radu Barbu, Eveline Dicu, Raluca Pasăre, Alexandra Drăgoi, Victor Negoescu, Lucian Câmpeanu, Miruna Mihăilă, Petre Drăghici, Vlad Ionescu și Oana Nițu sunt doar o parte dintre tinerii remacabili care, prin prestația de excepție la aceste competiții s-au întors acasă, la Ploiești, ca vicecampioni sau campioni internaționali.

Și anul acesta Ploieștiul va fi reprezentat, la vârf, de două eleve ale Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești – Oana Nițu și Ariana Dumitru – ca membre ale Echipei Naționale a României în vederea participării la campionatul Mondial de Dezbateri/ World Schools Debating Championship, care se va desfășura în Macao, în colaborare cu Qatar și Germania, în perioada 25 iulie – 5 august 2021.

Le dorim succes celor două eleve la această competiție de anvergură având convingerea că, pregătite fiind de cei care s-au format la această serioasă școală  care a făcut pionierat în dezbaterile academice din România, nu se pot întoarce decât învingătoare!

ECHIPA DE ATLETISM A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIEȘTI

DANIEL PETRE REZMIVES, ALEXANDRU GEAMĂNU, MIHAI VASILIU, FLORIN NICA și CONSTANTIN ANDONII, mebrii lotului de atletism al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, au fost desemnați, la începutul acestui an,  campioni naționali în finala destinată seniorilor și seniorilor U23 (tineret).

Astfel, Daniel Petre Rezmiveş a devenit, din nou, campion naţional al probei de „60 metri plat”, cu o performanță de 6,77 secunde, care i-a asigurat baremul de calificare la Campionatul European de Atletism care va avea loc, în acest an, în perioada 5 -7 martie,  la Torun – Polonia.

În proba de ştafetă „4×2 ture”, Alexandru Geamănu, Mihai Vasiliu, Florin Nica şi Constantin Andonii au devenit campioni naţionali de seniori graţie unei performanţe foarte bune, ei reuşind să încheie cursa în 3:03.59 minute.

Alexandru Geamănu înregistrează și un nou record personal, cu un timp de 6,96 în proba de 60 metri plat, care i-a asigurat locul 9 la seniori şi 7 la tineret.

Rezultatul remarcabil obținut în finala Campionatului Național de către Daniel Petre Rezmiveş a precedat o altă reușită a tânărului atlet ploieștean: locul 8 în finala de 60 de m a Campionatului Balcanic de la Istambul – o competitție cu un nivel foarte ridicat, în care ploieșteanul a fugit bine în „serii”, reuşind să aibă cel de-al cincilea timp al calificărilor, 6.82 secunde și 7.00 secunde în finală.
În aceste zile Petre Rezmiveș este în Polonia  , la Torun ,unde participă la Campionatul European de Sală,  fiind singurul sprinter din România calificat la această competiție.
Notabilă este și performanţa Teodorei Iancu, campioana națională a României la săritura în înălţime, cu 1.60 metri, care i-a oferit locul 7 în competiţia senioarelor şi 5 în cea de la „U23”.
Sportivă polivalentă, Teodora s-a remarcat, la cei doar 17 ani, și ca jucătoare de volei, reușind calificarea, împreună cu lotul național al României, la Campionatul Mondial care se va desfășura, în acest an, în Mexic.

Atleţii Clubului Sportiv Municipal Ploiești sunt pregătiţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu.

 ANA ANTONIA TUDOSE
PIANISTĂ, STUDENTĂ LA CONSERVATORUL REGAL DIN BRUXELLES

ANA ANTONIA TUDOSE s-a născut la data de 5 iunie 2001, în Ploiești. În anul 2020 a absolvit, ca șefă de promoție, Colegiul de Artă ,,Carmen Sylva” din orașul natal, descifrând, an de an, tainele pianului sub îndrumarea unor pianiști și profesori de renume, precum Daniel Goiți și Vlad Dimulescu.

Se remarcă, din primii ani de studiu, fiind laureată a numeroase concursuri naţionale și internaționale desfășurate în țară, prin câștigarea premiului I sau a premiului I de excelență, mai multe ediții la rând: concursul ,,Marţian Negrea”, concursul naţional de interpretare şi creaţie muzicală ,,Paul Constantinescu”, concursul internațional ,,Piano Artis” Iași, concursul naţional de interpretare instrumentală ,,Margareta Sterian” Buzău, concursul ,,Ionel Perlea” Slobozia, concursul ,,Brave claviaturi” București, concursul Piano Art Ploiești. Confirmări ale valorii sale au fost, îndeosebi, obținerea Marelui Trofeu al concursului naţional de interpretare instrumentală ,,Margareta Sterian”, Buzău, ediția 2014, a Trofeului Concursului ,,Ionel Perlea”, Slobozia, ediția 2014, a Marelui Premiu al concursului ,,Dan Cumpătă” București 2018, a Trofeului categoriei la concursul internațional ,,Propiano” București 2019, dar și a Marelui Premiu al concursului Piano Art Ploiești 2014. De asemenea, a obținut Marele Premiu al categoriei 18-37 de ani, la concursul internațional on-line ,,Emil Rotundu”, în vara anului 2020.
An de an a obţinut rezultate remarcabile (chiar premiul I, cu 100 de puncte la edițiile 2013-
2014 si 2018-2019) la olimpiadele şcolare de interpretare instrumentală, faza națională, atât
în ciclul primar, gimnazial, cât și in timpul anilor de liceu.
Anul 2015 marchează câștigarea de către Antonia a primului său premiu internațional în afara granițelor țării, respectiv a premiului I la Concours Musicale de France, la categoria  Artistique Superieur. În anii care au urmat, a obținut premiul al-II-lea la concursul international Mozart-ediția 2016, Roma-Italia, premiul al III-lea la concursul international PianoTalents – editia 2018, Milano- Italia, premiul al III-lea la Concursul International Franz Liszt Center Piano Competition, Alicante, Spania.
Pentru aceste rezultate, rod al unui efort susţinut şi permanent, Ana Antonia Tudose a fost premiată de către conducerea Colegiului de Artă ,,Carmen Sylva” Ploiești cu ,,Diplomă de merit pentru rezultate deosebite”, în anii 2011-2019 şi cu ,,Diploma de excelenţă” de către Primăria Ploieşti și Inspectoratul Școlar Prahova, mai mulți ani la rând. În anul școlar 2019-2020, datorită rezultatelor excepționale acumulate la concursurile de profil, Ana Antonia Tudose a fost distinsă de către Primăria Ploiești cu premiul ,,Elevul anului 2019”. În anul 2014, Antoniei i-a fost acordat de către Fundația ,,Miscarea De Rezistență”, premiul de excelență pentru întreaga activitate, este bursieră a Fundației Pentru Comunitate Mol România, și a Club Rotary 2000 care, in vara anului 2018, a acordat pianistei o bursă de excelență, pentru întreaga sa activitate.
În prezentm, este membru permanent al Fundațiilor ,,Remember Enescu” și ,,ProPiano Romania”, fiind invitată frecvent să cânte în evenimentele acestora, la Ateneul Român și în alte renumite locații din țară.
Cel mai important pas către ceea ce Antonia numește a fi „destinul ei”, cariera de pianist, a fost debutul în activitatea concertistică; pe 5 decembrie 2013, în stagiunea 2013-2014 a Filarmonicii din Ploiești, Antonia a susținut primul său concert, la vârsta de 12 ani, interpretând concertul nr. 8 KV 246 de W. A. Mozart, sub bagheta renumitului dirijor Ovidiu Bălan. A urmat interpretarea unei piese pentru doua piane, respectiv a fanteziei muzicale pentru doua piane ,,Caranavalul animalelor” de C.Saint Saens, împreună cu pianistul Mircea Ițcus si cu orchestra Filarmonicii din Ploiesti, sub bagheta dirijorului Alexandru Mija, eveniment inclus în manifestările Zilelor Ploiestiului 2015; apoi, Concertul nr.3 in re major de J.S. Bach in cadrul Festivalului ,,Enescu si muzica lumii”, împreună cu Orchestra Junior a Fundației ,,Tinerimea Română”, sub bagheta renumitului tânăr dirijor Gabriel Bebeșelea, același concert fiind interpretat de către tânăra pianistă și în cadrul unui Concert extraordinar de Crăciun, împreună cu Momentum Orchestra, condusă de dirijorul Vlad Mateescu. În anul 2016-2017, Antonia a interpretat lucrarea Andante Spianato&Grande Polonaise Brilliante de Fr, Chopin, împreună cu orchestra Filarmonicii din Ploiești, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan și cu orchestra Filarmonicii  din Râmnicu Vâlcea în cadrul Festivalului Internațional Tinere Talente, sub bagheta dirijorului Daniel Enășescu. A urmat Concertul nr.1 op.11 in mi minor de Fr.Chopin, interpretat de tânăra pianistă, atât cu orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, dirijor Panagiotis Diamantis (Grecia), cat si cu orchestra Filarmonicii din Sibiu, dirijor Alexandru Mija.
Încă de la o vârstă fragedă, Antonia a susținut o bogată activitate de recital, pe scene din întreaga țară: Filarmonica din Ploieşti, Muzeul de Artă din Ploieşti, Centrul cultural ,,Aurel Stroe” Buşteni, Cazinoul din  Sinaia, Sala de concerte a Castelului Peleș din Sinaia, ,,Cercul Militar” Bucureşti, Teatrul National București, sala Eduard Caudella a Filarmonicii ,,Moldova” din Iași, Sala Mică a Filarmonicii din Brașov și a avut apariții, an de an, în cadrul evenimentelor celebrului festival Enescu; cel mai important pas în activitatea sa de solist rămân, însă, recitalurile susținute pe scena Sălii Mici a Atheneului Român, în cadrul Stagiunii Camerale a Filarmonicii ,,George Enescu” din București, secțiunea ,,Stagiunea tinerelor talente” 2015-2016, precum și în stagiunea 2019-2020.
Unul dintre cele mai importante proiecte de până acum ale pianistei este derularea unui program de recitaluri, în colaborare cu Institutul Cultural Român, în scopul promovării muzicii românești și a valorii școlii de pian din România; pe 5 septembrie 2014, Antonia a susținut un recital la Institutul Cultural Roman din New York, recital care s-a bucurat de un real succes, fapt reflectat atât in presa din România, cat si într-unul dintre ziarele diasporei române din New York. O consecință a acestui succes a fost invitarea Antoniei, de către  Institutul Cultural Roman din Paris, de Ziua Culturii Romane, să susțină un recital, pe 15 ianuarie 2015,urmând susținerea altor două recitaluri de acest gen, la Budapesta și Viena, in cursul anului 2017. În considerarea acestei activități, pianista a fost premiată de către Asociația ,,Romania Kultur und Sportiverein Wien” cu Diplomă de Excelență pentru promovarea culturii românești în Europa.        
Ana Antonia a urmat cursuri de masterclass cu pianistul american de origine spaniolă Josu de Solaun (câștigător al concursului Enescu, secțiunea pian 2014), cu pianiștii români Viniciu Moroianu și Florian Mitrea, dar si cu faimoșii pianiști Andrei Gavrilov  și Elisabeth Leonskaja. În anul 2018, a început colaborarea cu renumitul pianist de origine italiana Pietro De Maria, urmând cursuri de masterclass in cadrul Scuola Musica Fiesole-Italia, precum și o colaborare permanentă cu pianistul și profesorul belgian Philippe Raskin.
În vara anului 2020 a fost admisă, ca studentă, la Conservatorul Regal din Bruxelles, la clasa reputatului profesor și pianist Aleksandr Madzar.
În recomandarea acordată tinerei pianiste în vederea obținerii unei burse, reputatul pianist Viniciu Moroianu spunea despre Ana Antonia, ,,ca pianistă de performanță, s-a remarcat drept un vârf al generației sale. I-am urmărit evoluția artistică, în anii din urmă, în competiții naționale de profil, unde s-a distins prin eficiență pe scenă și stăpânire de sine, în repertorii dintre cele mai pretențioase. Este o tânără artistă cu potențial prețios, cu voință și putere de muncă asiduă și ordonată. În plus, posedă acea atât de importantă dorință de perfecționare, de autodepășire, de diversificare a caracterelor muzicale. A acumulat experiență și un palmares deja important în competiții, concerte cu orchestra și recitaluri. Pentru toate acestea, consider că Antonia merită să fie sprijinită în cariera pe care și-a ales-o, îndreptățind speranțe îndrăznețe”.Cu acelați prilej, renumitul pianist român Daniel Goiți, câștigător, printre altele, al Concursului Internațional ,,George Enescu.”- ediția 1991, o caracteriza pe Antonia ca fiind ,,o fire ambițioasă, tenace, dorind în permanență să se perfecționeze(...) deși de structură mignonă, are o extraordinară agilitate și un simț al claviatuii care-i permit o extraordinară abilitate pe repertorii atipice, pentru o mână atât de mică (...) scena și publicul îi hrănesc energia și forța interioară, creând un magnetism aparte.”

OCTAVIAN BELLU – ANTRENOR GIMNASTICĂ

”Tot ceea ce am în prezent, dar şi ce nu am, datorez gimnasticii” a declarat, la aniversarea celor 70 de ani, OCTAVIAN BELLU, cel mai titrat antrenor al tuturor timpurilor, după cum a fost desemnat de către prestigioasa organizație World Record Academy.

Născut la Ploiești, la 17 februarie 1951, Octavian Bellu a a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport (IEFS), promoția 1974, specializarea gimnastică.

Pasiunea pentru sport îl determină să renunțe la decizia de a urma o carieră medicală, astfel încât se dedică, în totalitate, sportului.

Își începe cariera ca profesor de educație fizică, în 1974, la Școala Valea Călugărească, pentru ca între 1978 și 1981 să antreneze micuțele gimnaste la Clubul Sportiv "Petrolul" din Ploiești.

În anul 1981 este solicitat să lucreze, la Deva, ca antrenor la lotul olimpic feminin de gimnastică, iar în 1991 devine antrenor coordonator al lotului olimpic, alăturarea Mariei Bitang în 1993, având să conducă la sudarea unuia dintre cele mai mari cupluri de antrenori din istoria sportului mondial, comparabil cu Marta și Bella Karoly.

Octavian Bellu a pregătit loturile olimpice, participând la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice, 16 ediții ale Campionatelor Mondiale, 13 ediții ale Campionatelor Europene, 5 ediții de Cupă Mondială, 11 ediții ale Campionatelor Europene de Juniori. A antrenat lotul feminin de gimnastică al României până în anul 2005.

Pe perioada cât a fost antrenor federal al lotului olimpic feminin de gimnastică a obținut, cu acesta, 279 medalii, din care 106 de aur, 86 de argint și 87 de bronz. Dintre acestea, 39 au fost medalii olimpice ,75 medalii mondiale, 78 medalii europene , 61 medalii europene și 24 medalii la Cupa Mondială.

La insistențele Federației Române de Gimnastică, în 2010 revine pentru încă o ediție a Jocurilor Olimpice de la Londra. După un Campionat Mondial, unul European și încă o ediție a Jocurilor Olimpice ajunge la 305 medalii și decide să se retragă, definitiv, în 2014.

Talentul, perseverența și dăruirea totală pentru acest admirabil sport i-au adus numeroase recunoașteri: Titlul de Antrenor Emerit – 1987, Ordinul "Meritul Sportiv", clasa I – 1987, Diploma de Onoare și titlul de Entraineur Honoraire oferit de Federatia Internațională de Gimnastică – 2000, Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Ofițer – 2000, Ordinul Național "Steaua României" în grad de comandor – 2004, Meritul Sportiv, clasa a III-a cu două barete – 2004, Colanul de aur al Comitetului Olimpic Român – 2005, Ordinul „Meritul Sportiv”, clasa I – 2008.

A fost inclus în International Gymnastics Hall of Fame la data de 30 mai 2009.

Municipalitatea ploieșteană, cea care în anul 1995 i-a conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești, consideră că includerea antrenorului Octavian Bellu în galeria ploieștenilor cu care ne mândrim este o recunoaștere binemeritată iar astăzi, la ceas aniversar, îi urează LA MULȚI ANI!​

SAVU ȘTEFAN CĂTĂLIN - Elev clasa a VII-a, Colegiul Național „I.L. Caragiale”

Ștefan Cătălin Savu, elev în clasa a VII-a la Colegiul Național I.L.Caragiale din Ploiești, are un talent deosebit pentru studiul științelor exacte, talent căruia i se adaugă multă pasiune, ambiție și spirit competitiv.

Dovada înclinațiilor sale sunt rezultatele obținute la numeroasele concursuri la care a participat :
Clasa a VII-a
- European Mathematical Cup (EMC) Croația - categoria Juniori (13-17 ani) 2020: Premiul III
- International Autumn Tournament in Informatics Shumen Bulgaria 2020: Medalie de bronz
Clasa a VI-a
- International Autumn Tournament in Informatics Shumen Bulgaria 2019: Medalie de Bronz
- Concursul Internațional de Informatica Info(1) Cup 2020, categoria Juniori: Medalie de Bronz
- Concursul Național de Matematică ”Laurențiu Panaitopol” București - Etapa Națională 2019: Premiul II
- Concursul ” Ion Barbu - Dan Barbilian” Călărași 2019: Premiul II și Medalie de Argint
- Concursul Gazeta Matematică și Viitorii Olimpici 2019/2020: Premiul I
- Concursul National de Matematica ”Cangurul”: Premiul I
- Locul 1 Olimpiada Judeteana Informatica 2020: Locul 1
- Locul 1 Olimpiada Judeteana Fizica 2020: Locul 1 cu punctajul cel mai mare la nivel național
- Locul 1 Olimpiada Judeteana Lingvistica Solomon Marcus 2020: Locul 1
Clasa a V a
Locul I si Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică 2019
Medalie de Argint si Mențiune la Olimpiada Națională de Matematică 2019
Locul 1 la Concursul Național de Matematică LuminaMath 2019
Locul 1 la Concursul Național de Matematică Cangurul 2019.
Talentatul elev este antrenat de profesorii Ilona Rizea, Țaga Loredana, Vișinescu Violeta și Grigore Ionel.

RODICA VICĂ - SOPRANĂ

S-a născut la Ploiești și și-a început formarea artistică la vârsta de trei ani, în cadrul cursurilor Palatului Copiilor. Mai târziu, a studiat vioara la clasa doamnei profesor Angela Faur și canto clasic la clasa doamnei profesor Elena Lungu la Colegiul de Artă "Carmen Sylva”, din orașul natal.

Deja din timpul studiilor liceale devine solist-invitat al multor opere și filarmonici, atât din România cât și din străinătate.

Soprana debutează pe scena Operei bucureștene, la numai 24 de ani, urmând mai apoi să colaboreze, permanent, cu această instituție, interpretând roluri principale în operele Flautul fermecat (Regina Nopții) și Don Giovanni (Donna Anna) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti, Rosina din Bărbierul din Sevilla de G.Rossini, Alcina de G. Fr. Haendel, La Cenerentola de G. Rossini, L'elisir d'amore de G. Donizetti.

Rodica Vică este câștigătoarea a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: Premiul I la Concursul Internaţional de muzica barocă „La Stravaganza” Cluj- Napoca, Premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate”, Premiul pentru cea mai Bună Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreţi.

În toamna anului 2012 a fost invitată să participe la unul dintre cele mai prestigioase proiecte de operă din Romania, Indiile Galante de J.Ph. Rameau, în regia celebrului Andrei Șerban, la Opera Națională Română Iași.

În urma concursului Piccolo Festival del Friuli Venezia, soprana Rodica Vică a obținut rolul Marchesa Lucinda din opera La Cecchina de N. Puccini, producție ce a avut loc în vara anului 2013 în numeroase orașe din Italia, sub conducerea muzicală a reputatului dirijor Filippo Maria Bressan.

Debutează internațional în anul 2014 în rolul Donna Anna din opera Don Giovanni de W. A Mozart, la Viena, în cadrul festivalului Klassik Festival Schloss Kirchstetten, urmând ca în toamna aceluiași an să deschidă Festivalul Internațional de muzică barocă din Varazdin, Croația, alături de una dintre cele mai bine clasate orchestre de muzică barocă, Accademia Bizantina, sub conducerea dirijorului Ottavio Dantone.

În anul 2015, soprana a interpretat numeroase concerte cu programe inedite și în primă audiție, alături de orchestre de renume din Austria, Italia, Germania, Romania și Croația, culminând cu debutul în recital la Teatro La Fenice din Veneția.

În vara anului 2016, Rodica Vică a fost invitată, din nou, în cadrul Klassik Festival Schloss Kirchstetten de la Viena, unde a fost cap de afiș în opera Don Pasquale, iar la finele anului soprana a obținut titlul de Doctor în Muzică. În urma cercetării sale doctorale cu titlul Stileme, influențe și surse händeliene revelate în creația de operă a lui Wolfgang Amadeus Mozart, aceasta susține în prima parte a anului 2017 concerte cu programe repertoriale Händel vs. Mozart, în România, Ungaria, Germania, Bulgaria și Austria. În septembrie, soprana a revenit la Festivalul George Enescu pentru un concert alături de Sinfonietta Wien iar la sfârșitul anului a înregistrat, în premieră mondială, lucrarea enesciană Strigoii, alături de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin sub conducerea dirijorului Gabriel Bebeșelea.

La începutul anului 2018, Rodica Vică a revenit în România, la Cluj-Napoca, pentru Missa în do minor de W. A. Mozart, iar în martie a fost pentru prima oară alături de Musica Ricercata în Festivalul de muzică veche din Budapesta. La finalul lunii noiembrie, alături de țiterista austriacă Barbara Laister- Ebner, soprana lansează un proiect multicultural unic în lume, o colecție internațională de cântece de leagăn, lansare ce are loc la Musikverein, Viena. Stagiunea 2019-2020 i-a adus sopranei multe evenimente inedite, printre care debuturi la Müpa Budapestași la Konzerthaus Berlin, cu premiera absolută a oratoriului enescian Strigoii.

În sezonul 2020-2021, soprana Rodica Vică va avea debuturi extraordinare, cum ar fi rolul Violetta Valery din La Traviata la Opera Națională București, la Opéra de Marseille, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, cu lucrarea enesciană Strigoii, precum și turneele internaționale JAZZT VIVALDI și Romanian Music Journey.

ALEXANDRA DENISA STOIAN  

Un talent înnăscut care, dintr-o aparentă fragilitate, a dezvăluit, delicat, o grație de zeiță.

Panglica, mingea sau cercul prind viață odată cu mișcările de-a dreptul magice, astfel încât nu mai știi dacă acea apariție, plină de grație, pe care o vezi rostogolindu-se sau plutind, este sau nu reală.

Minutele de încântare oferite sfidând, parcă, legile fizicii, ascund o muncă titanică și o voință de fier, ambele dublate de  dorința uriașă de a fi, mereu, cea dintâi.

Ea este Denisa Stoian ploieșteanca născută  la data de 14 martie 2003, și legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, secția de gimnastică ritmică. Din anul 2013 este componentă a Lotului Național.

A început gimnastica ritmică la 1 februarie 2008, cand încă nu împlinise cinci ani și, după mii de ore de antrenament și un parcurs caracterizat de voință și seriozitate, multipla medaliată națională și internațională a reprezentat România atât la doua ediții ale Campionatelor Europene de Junioare:  Holon - Israel, în 2016 și Guadalajara - Spania, în 2018, cât și la Gimnaziada din același an, 2018, de la Marakesch - Maroc.

Vârful de formă îl atinge prin calificarea României la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires - Argentina, reușită obținută în turneul de calificare de la Moscova unde a și câștigat medalia de argint în concursul pe echipe.

O performanță remarcabilă, atinsă grație pregătirii, la Clubul Municipal Ploiești,  sub îndrumarea inimoasei și talentatei antrenoare Simona Puiu, sfidând, parcă, condițiile de pregătire, știut fiind faptul că, din păcate, în România, gimnastica ritmică nu deține o sală proprie în care să centralizeze pregătirea componentelor lotului național.

Recunoașterea valorii sale nu a întârziat să apară, astfel încât Federația Română de Gimnastică Ritmică a nominalizat-o ca fiind una dintre cele mai bune gimnaste ale anului, în perioada  2014-2018, iar Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Prahova a inclus-o în clasamentul celor mai buni sportivi ai județului în anul 2018.

Timp de trei ani,  în perioada de juniorat, a fost bursiera Fundației Olimpice Române.

Denisa a obținut, în competițiile oficiale naționale și internaionale, nenumarate medalii, reprezentând cu onoare România pe patru din cele șapte continente ale lumii, gimnastica ritmică devenind, prin ea, un vrednic ambasador al municipiului Ploiești.

În prezent, își continuă pregătirea la club, ca senioară, anul trecul obținând două medalii de bronz – la cerc, în Campionatele Naționale și la Individual Compus, în Cupa României.

Anul acesta va susține examenul maturității, bacalaureatul, după care își dorește să devină  antrenoare în orașul care a consacrat-o.

Astăzi, VLAD HÎRLAV MAISTOROVICI - violonist, compozitor, dirijor

Născut și crescut la Ploiești (1985), Vlad Hîrlav Maistorovici a învățat notele muzicale de la mama sa, profesoara de pian Sanda Hîrlav Maistorovici, înainte de a învăța literele alfabetului de la tatăl său, istoricul literar Constantin Hîrlav Maistorovici.

A fost elev al Liceului de Artă Carmen Sylva, unde a început studiul viorii cu Elena Istrate, apoi Adrian Ceapă și Ioana Croitoru. Cu susținerea regretatei pianiste Lory Wallfisch – Cetățean de Onoare al Ploieștiului - a candidat și obținut o bursă integrală la prestigioasa Yehudi Menuhin School din Marea Britanie, unde a studiat vioara cu profesoara Natalia Boyarsky. Și-a continuat studiile la Londra unde a studiat vioara cu Felix Andrievsky și compoziția cu Mark Anthony Turnage și Jonathan Cole, Royal College of Music conferindu-i titlul de Bachelor of Music cu două specializări, interpretare și compoziție. Și-a aprofundat arta solistică cu Pierre Amoyal la Haute École de Musique Lausanne, care i-a conferit prestigiosul titlu de Master Solist.

A studiat muzica de cameră timp de trei ani cu Bruno Canino la Scuola di Fiesole din Florența și a luat lecții influente de la Boris Kuschnir, Anna Chumachenko, Gordan Nikolich, Ivry Gitlis, Ida Haendel, Zakhar Bronn, Ferenc Rados la cursuri prestigioase de interpretare muzicală, dar și management și antreprenoriat muzical, cum ar fi Verbier Festival Academy, Keshet Eilon Mastercourse, Aurora Masterclass. S-a perfecționat cu Oliver Knussen, Colin Matthews și Magnus Lindberg la Festivalul de la Aldeburgh, Giaccomo Manzoni la Florența și Dan Dediu la UNMB, care i-a conferit titlul de Doctor în Compoziție.

Este câștigător al Concursului de Compoziție George Enescu, Clive Christian Composition Award, Golden Medal la Berliner International Competition, The Tillett Trust Performer Platform Londra, Young Concert Artist Trust Londra și Concursul Internațional pentru tineri violoniști Remember Enescu. A susținut masterclass-uri și workshop-uri la Lilla Akademien Stokholm, Dartington International Summer School, King's College Londra, Conservatorul din Geneva, Conservatorul din București.

Ca interpret, se bazează pe ”siguranță tehnică, dublată de diponibilitatea artistică de a împinge barierele până ce ies scântei” (Musicweb International despre debutul său la Wigmore Hall Londra), iar compozițiile sale ”ating o notă aparte” (The Daily Telegraph).

Este custodele viorii Nicolò Gagliano din 1751 aparținând Rațiu Family Charitable Foundation.

Laureat al concursurilor internaționale, a concertat pe mari scene ale lumii, cum ar fi Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Cadogan Hall, The Sage Gateshead, Salle Flagey Bruxelles, Diligentia Theatre The Hague, Muziekgebouw Amsterdam, Studio Ernest Ansermet Geneva, Kulturhaus Helferei Zurich, Sala Mare a Conservatorului din St. Petersburg, Merkin Hall New York, Ateneul Român. A colaborat ca solist, compozitor sau dirijor cu orchestre ca London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Britten-Pears Orchestra, European Union Chamber Orchestra, Orchestre des Jeunes de la Méditerranée, Sao Paulo Symphony Orchestra, Orquestra Filarmônica de Goiás, Campos do Jordao Festival Orchestra, South Bank Sinfonia, New Euroepan Ensemble Haga, Young European Strings Camerata Bruxelles, Sinfonia Cymru Cardiff, Lausanne Chamber Orchestra, Opera Louise Fribourg, Estonian Sinfonietta, Filarmonica George Enescu București, Orchestra de Cameră Radio București, Orchestra Simfonică București, Filarmonica Transilvania Cluj, Filarmonica Banatul Timișoara, Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești.

În 2015 a fondat vibrate!festival la Brașov, un eveniment internațional anual curatoriat alături de soția sa, pianista Diana Ionescu, care explorează modalități de a împrospăta experiența ascultării muzicii clasice. Prilej de întâlniri unice ale artiștilor inovatori de talie internațională, festivalul se adresează unui segment larg al publicului prin programe eclectice și proiecte multidisciplinare în spații consacrate și alternative. Este fondator al Mercury Quartet, Trio Affresco și director fondator al Orchestrei TranSimfonia.

“În fruntea orchestrei, Maistorovici este o combinație între Stephane Grapelli și Brian May” scrie Wales Arts Review.

“…împinge barierele până ce ies scântei…” - Musicweb International.

“…plin de atmosferă, un minunat vârtej de sunete…” scrie și The Classical Reviewer.

“Maistorovici atinge o notă aparte” The Daily Telegraph.

Noi am spune doar atât: VLAD HÎRLAV MAISTOROVICI, unul dintre ploieștenii cu care, pe bună dreptate, ne mândrim!

ALEXANDRU DOBLEAGĂ, elev la C.N. I.L.Caragiale Ploiești

Este membru al Centrului de Excelență Prahova, condus de doamna profesoară Dana Lica. Încă din clasa a V-a a participat la concursurile școlare de specialitate și, încă de timpuriu, a izbutit să strângă o impresionantă colecție de medalii, diplome și premii. Rezultatele absolut speciale sunt împărțite între cele două materii la care excelează: matematica și informatica. Dintre numeroasele premii și medalii adjudecate la olimpiade și competiții județene, naționale și internaționale amintim:

- Clasa a V-a (2016/2017): premiul I la Concursul de matematică „Regalul Generatiei XXI”, premiul I la Concursul de matematică „Discipolii lui Lazăr”, premiul special la concursul de informatică EmpowerSoft, mențiune și medalie de argint la Olimpiada naționala de informatică, Sibiu 2017;

- Clasa a VI (2017/2018): premiul I la concursul de matematică „Regalul Generației XXI”, premiul II la concursul de matematica „Grigore Moisil”, mențiune la Concursul online de informatica info (1) Cup, runda națională, 2018, premiul al III-lea și medalie de aur la Olimpiada Națională de Informatică Tg. Jiu 2018, calificare și participare la lotul național lărgit de informatică,Tulcea 2018, medalie de bronz la informatică, la Concursul Mathematical Grammar School Cup Belgrad, Serbia 2018;

- Clasa a VII-a (2018/2019): medalie de bronz la Concursul X International Autumn Tournament in Informatics IATI Bulgaria, Shumen 2018, premiul I și medalie aur la Olimpiada naționala de informatică, București 2019, calificare și participare lotul național restrâns de informatică, Dorohoi 2019, medalie de argint la informatică și medalie de bronz la matematică, la Concursul Mathematical Grammar School Cup Belgrad, Serbia 2019, medalie de bronz la Concursul online de informatică info(1) Cup, runda internațională 2019, premiul al III-lea și medalie de bronz la Concursul de informatică EmpowerSoft, ediția a V-a, 2019;

- Clasa a VIII-a (2019/2020): premiul I și Cupa la juniori, Concursul Algoritmiada 2019, medalie de bronz la Concurs X International Autumn Tournament in Informatics IATI Bulgaria, Shumen 2019 (echipa României, juniori), medalie de argint la Concursul online de informatica info (1) Cup, runda internațională 2020 (echipa Romaniei - juniori), medalie de argint la European Junior Olympiad in Informatics (echipa Romaniei - juniori), Olimpiada Europeana;

- Clasa a IX-a (2020/2021): medalie de argint la Concursul X International Autumn Tournament in Informatics Bulgaria, Shumen 2020 (echipa Romaniei- juniori), medalie de bronz la Romanian Masters in Informatics (echipa Romaniei-juniori).

Alexandru Dobleagă, elev în clasa a IX-a la Colegiul național I.L. Caragiale, nu s-a decis în privința cursurilor universitare - de altfel e și prea devreme - dar dorește ce este mai bun pentru formarea sa profesională. Cel mai sigur va urma cursurile unei facultăți de elită, probabil Oxford sau Cambridge, iar așa cum am decurs lucrurile până acum, în materie de performanță, ușile și viitorul strălucit îi sunt larg deschise.

DIANA MANOLESCU - profesor de limba și literatura română

S-a format ca olimpic internațional în Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești și, de asemenea, în Centrul Județean de Excelență, Prahova, având-o ca profesor - mentor pe doamna Niculina Bercea.

Ca absolventă a „Facultății de Litere”, Universitatea București, specializări Română-Franceză, Comunicare și Relații Publice, Diana Manolescu a îmbrățișat cariera și misiunea de profesor de limba română, având masterat în teoria și practica editării.

Crede că profesionalismul, voluntariatul, dragostea pentru carte și abandonarea prejudecăților pot schimba lumea.
Elevii ei o iubesc, pentru că le înțelege gesturile, îi ajută să se deschidă spre sine și spre lume, să lupte pentru un ideal, să se afirme dincolo de programa școlară.
Transmite elevilor săi nu numai lecții de gramatică și de literatură ci, mai ales, lecția implicării și a spiritului civic. Pentru Diana, educația, empatia și cooperarea sunt valori ce ar trebui să ne definească în plan individual și social.
Diana activează în cadrul TEDxObor pentru a-și face vocea auzită. Recent, a susținut lecții deschise pentru definitivat. Ca discipol eminent și mentor exemplar, operează cu emoția cognitivă și pedagogia acțională. Destinul ei infirmă exportul de materie cenușie din România.
„Mi-am dorit dintotdeauna să fiu în țara mea, să predau Română și să fiu alături de copiii de aici. Cred că ne aflăm într-un moment destul de dificil în privința Educației, avem profesori extraordinari, copii care pot să facă foarte multe lucruri, dar nu beneficiem întotdeauna de sprijin, iar în sistem nu găsim întotdeauna oamenii de care acești copii au nevoie. Iar eu mi-am dorit mult să rămân în țara mea pentru a fi unul dintre acei oameni care să ajute cât mai mulți copii. Nu neapărat ca să devină olimpici, ci să capete anumite valori și să se dezvolte frumos“, afirmă tânăra profesoară, atunci când este întrebată care sunt motivele rămânerii sale în țară.

Municipalitatea ploieșteană i-a recunoscut meritele pentru întregul parcurs școlar iar rezultatele excepționale obținute la competițiile naționale și internaționale de limbă și literatură română au fost cele care i-au asigurat decernarea, de către Ministerul Educației și Cercetării, a prestigiosului titlu ”Meritul Olimpic”.​

ȘTEFAN SĂVULESCU - olimpic internațional informatică

Este unul dintre cei mai valoroși elevi pe care Centrul de Excelență Prahova, coordonat de doamna profesoară Dana Lica, i-a avut. Pregătit într-unul dintre cele mai prestigioase colegii ploieștene – I.L.Caragiale, Ștefan Săvulescu este, fără îndoială, unul dintre numele intens mediatizate, atât în presa locală cât și în cea națională, datorită performanțelor pe care le-a atins în domeniul informaticii.

În această adevărată pepinieră de genii, cum a fost numit Centrul de Excelență Prahova, Ștefan Săvulescu a început să descopere tainele informaticii și apoi să cucerească, an după an, unele dintre cele mai valoroase premii la competițiile naționale: Calificare în Lotul Național de Informatică al României în 2019 (Seniori) și în 2016 (Juniori); Mențiune si Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică, în 2019, la Suceava și Constanța, Mențiune la Runda Națională a Concursului Internațional InfO(1) Cup 2018, Mențiune și Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Informatică 2017, la Brașov; Mențiune la Runda Națională a Concursului Internațional InfO(1) Cup 2017, Ploiești; Medalie de Bronz la Olimpiada Națională de Informatică 2016, București; Mențiune si Medalie de Bronz la Concursul Național de Matematică „Viitori Olimpici” 2016, Câmpulung Muscel; Medalie de Argint la Olimpiada Națională de Informatică, Brăila și Slobozia; Premiul I si Medalie de Aur la Concursul Național de Matematică „Viitori Olimpici”, Câmpulung Muscel, la edițiile din 2012 și 2013.

Urmează premii importante la competițiile internaționale: Medalie de argint la Concursul Internațional InfO(1) Cup 2018, Medalie de bronz la Concursul IATI Shumen 2018, Bulgaria; Medalie de bronz la Concursul Internațional InfO(1) Cup 2017, Ploiești; Medalie de aur si Cupa concursului la Informatică împreună cu echipa C. N. „I. L. Caragiale” la Concursul Internațional MGS Cup Belgrad 2017; Medalii de argint la Matematică si la Fizică la Concursul internațional MGS Cup Belgrad 2017; Medalie de argint la Informatică la Concursul Internațional MGS Cup Belgrad 2014.

A fost membru în Comisia Științifică a Concursului Internațional InfO(1) Cup Ploiești, la edițiile din 2019 si 2020.

În prezent este student în anul I la Imperial College London, specializarea Calculatoare.

TITI TUDOR - antrenor de box

Unul dintre antrenorii de renume ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, maestrul emerit Titi Tudor, este una dintre figurile emblematice ale Ploieștiului, în domeniul sportului.

Numele lui este, adesea, asociat cu cel al lui Leonard Doroftei, celebrul boxer care a făcut ca imnul României să fie auzit în mari competiții internaționale, atunci când a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. De curând, Livia Botică, antrenată de același Titi Tudor, a devenit campioană europeană la box la categoria +80 kg.

Peste 45 de ani de activitate desfășurată între corzile ringului de box, un număr impresionant de victorii al celor pe care i-a antrenat, dar și o binemeritată recunoaștere, din partea municipalității ploieștene, prin conferirea titlului de Cetățean de Onoare, pentru dăruirea și talentul manifestate de-a lungul unei frumoase cariere sportive.

LIVIA BOTICA

Astăzi, LIVIA BOTICĂ, ploieșteanca care a devenit campioană europeană la box, categoria +80 kg!

Legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, Livia Maria Botică a devenit, în luna decembrie a acestui an, campioană europeană de junioare la categoria „+80 kg”, confirmând performanţele din ultimii doi ani, în care a fost campioană naţională (2019 şi 2020) şi câştigătoare a Cupei României (2020).

Antrenată de Adrian Pârlogea și de Titi Tudor - celebrul antrenor care și-a pus amprenta și pe excepționala carieră a lui Leonard Doroftei, Livia Maria Botică s-a impus în finala de la Sofia în faţa polonezei Weronika Bochen, la capătul unui meci abordat perfect din punct de vedere tactic, fapt ce i-a determinat pe arbitri să-i acorde victoria, în unanimitate, cu scorul de 5-0.

„A făcut un meci excelent, din toate punctele de vedere! Mi-a promis că va da totul în ring pentru a devein campioană europeană, iar astăzi s-a ţinut de cuvânt. Sunt atât de fericit, că nici nu ştiu pe unde merg”, a spus, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul-coordonator al secţiei de box a CSM Ploieşti, Titi Tudor.

În semifinale, Livia Botică trecuse de reprezentanta Ucrainei, Polina Chernenko, prin RSC (Referee Stop Contest).

Ea a fost singura reprezentantă a României care a ajuns în finale, reuşind să meargă până la capăt şi să asculte imnul naţional de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

PROF. DANA LICA

„Sunt de părere că fiecare om aparține unui loc. EU M-AM «ÎMBRĂCAT» CU ROMÂNIA!“

Dana Lica, profesoara de informatică de la Colegiul Național I.L.Caragiale și, totodată, coordonatoarea Centrului Județean de Excelență Prahova este, fără exagerare, numele cu care este asociată, întotdeauna, performanța în educație.

”Antrenorul de genii” cum este, binemeritat, numită, a reușit în cele mai bine de trei decenii de când este la catedră, să obțină, cu elevii pe care-i pregătește, rezultate impresionante la olimpiadele naționale și internaționale.

În ultimii zece ani se află în spatele a numeroși elevi ploieșteni care au fost admiși la universități de prestigiu, precum Cambridge, Oxford sau Imperial College London.

Este autor și coautor la peste zece manuale de Informatică, membru în diverse comisii de profil.

Performanțele sale au fost încununate cu Ordinul ”Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler”, iar în urmă cu doi ani a reușit să obțină, în premieră pentru învățământul prahovean, premiul MERITO, un proiect de recunoaștere a excelenței în Educație.

Primăria municipiului Ploiești i-a decernat, în repetate rânduri, titlul de Profesorul Anului, pentru dăruirea și rezultatele de excepție pe care elevii săi le-au obținut în cadrul competițiilor la nivel național și international în domeniul informaticii.

MATEI COSMIN BANU

Fost elev al Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești, MATEI COSMIN BANU este unul dintre ploieștenii cu care, fără îndoială, orașul nostru se mândrește.

Pasionat de informatică, a performat în acest domeniu, eforturile sale concretizându-se în obținerea unor importante premii la concursuri naționale și internaționale:  Mențiune și Medalie de Argint la Olimpiada Națională de Informatică (2016 și 2017), Medalie de Bronz la Olimpiada Natională de Informatică, în 2018, Locul II  și Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (faza internațională), Premiul I la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (faza națională), în 2019.

Dorința sa de a cunoaște, de a ști, a venit cu o nouă provocare care l-a cucerit deîndată:  Lingvistica. Un domeniu mai puțin cunoscut, care solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute. Este un  domeniu care ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structure, care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

Iată-l, astfel, câștigător, pentru întâia dată, la această nouă disciplină, în 2017: Premiul I la Olimpiada Națională și Medalie de Bronz la faza internațională a acestui concurs. Succesele nu întârzie să apară și în anii următori: Premiul III la Olimpiada Internațională din 2018, Premiul II la faza națională și medalie de bronz la Olimpiada Internațională, în 2019, din Coreea de Sud.

În prezent, este student în anul II la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

ALEXA TUDOSE

În prezent studentă la Oxford, fosta elevă a Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiești este cunoscută, pretutindeni, ca ”românca de aur la Informatică”.

Palmaresul său este unul greu de egalat: de trei ori premiată la Balcaniada de Informatică, este singura fată din istoria acestui concurs care a obținut medalia de Aur.

Premiile obținute la Olimpiada Națională au venit în fecare an, ca o recunoaștere pentru pasiunea și efortul depus: 6 medalii de aur, dintre care 3 pe poziția I.

Pe plan international, Alexa a câștigat nu mai puțin de 16 medalii: Argint la Olimpiada Internațională din Singapore (2020), Aur și Argint la Balcaniadă (2018 și 2019), Aur, Argint și Bronz la Shumen International Autumn Tournament (2015 – 2019), Argint la Olimpiada Internațională pe echipe de la Moscova (IOIT 2019), în calitate de leader, Aur, Argint și Bronz la Romanian Master of Informatics (2016-2019), Aur la la MGS Cup Belgrade (2014, 2017) și Aur la Olimpiada Balcanică de Juniori (2016).

 

 

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro