MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
MUNICIPALITATEA PLOIESTEANA
Piata Eroilor nr.1A
ZIUA CULTURII NATIONALE
TIRUL LUI MOS CRACIUN
1 DECEMBRIE 2020
1 DECEMBRIE 2020
1 DECEMBRIE 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
DESCHIDEREA OFICIALA A ILUMINATULUI PUBLIC ORNAMENTAL DE SARBATORI 2020
HALELE CENTRALE
Str. Emile Zola nr.8
OROLOGIUL DIN TURNUL HALELOR CENTRALE
Str. Emile Zola nr.8
PALATUL ADMINISTRATIV
Bulevardul Republicii nr.2-4
PALATUL CULTURII
Str. Erou Calin Catalin nr.1
STATUIA LIBERTATII
Piata Eroilor
NOCTURNA - STATUIA LIBERTATII
Piata Eroilor
CATEDRALA SFANTUL IOAN
Bulevardul Republicii nr.12
BULEVARDUL REPUBLICII
NOCTURNA - BULEVARDUL REPUBLICII
Str. Emile Zola nr.8
PIATA EROILOR
ESPLANADA PALATULUI ADMINISTRATIV
Bulevardul Republicii
ANSAMBLUL MONUMENTAL ION LUCA CARAGIALE
Situat pe esplanada Palatului Administrativ
HOTEL CENTRAL
Bulevardul Republicii nr.1
BUSTUL LUI NICHITA STANESCU
Piata Victoriei, Scuarul Central
COLEGIUL NATIONAL MIHAI VITEAZUL
Bulevardul Independentei nr.8
BUSTUL LUI I.L.CARAGIALE
Bulevardul Independentei nr.13
PANORAMA HALELE CENTRALE - CATEDRALA SFANTUL IOAN
CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE
Bulevardul Republicii nr.2
PARC PLOIESTI VEST
Str. Libertatii
Municipiul Ploiesti
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
ARHIVA COMUNICATE PRESA
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
 
 

Atribuþiile Primarului Municipiului Ploiesti
conform Legii nr. 215/23.04.2001 modificatã ºi completatã de Legea nr. 286/2006



ART. 59
(1) Rezultatul validarii sau invalidarii alegerii primarului se aduce la cunostinta prefectului ºi se prezinta în ºedinþa de constituire a consiliului local sau, dupa caz, într-o ºedinþa extraordinara, de catre un judecator desemnat de preºedintele judecatoriei.
(2) În caz de invalidare a alegerii primarului, Guvernul, la propunerea prefectului, va stabili data alegerilor. Acestea se organizeaza în termen de maximum 90 de zile de la data invalidarii sau, dupa caz, de la data ramânerii definitive ºi irevocabile a hotarârii judecatoreºti, în condiþiile legii.
ART. 60
(1) Primarul depune în fata consiliului local juramântul prevazut la art. 32 alin. (1).
(2) Primarul care refuza sa depuna juramântul este considerat demisionat de drept.
ART. 61
(1) Primarul îndeplineºte o funcþie de autoritate publica.
(2) Primarul asigura respectarea drepturilor ºi libertaþilor fundamentale ale cetaþenilor, a prevederilor Constituþiei, precum ºi punerea în aplicare a legilor, a decretelor Preºedintelui României, a hotarârilor ºi ordonanþelor Guvernului, a hotarârilor consiliului local; dispune masurile necesare ºi acorda sprijin pentru aplicarea ordinelor ºi instrucþiunilor cu caracter normativ ale ministrilor, ale celorlalþi conducatori ai autoritaþilor administraþiei publice centrale, ale prefectului, precum ºi a hotarârilor consiliului judeþean, în condiþiile legii.
(3) Pentru punerea în aplicare a activitaþilor date în competenta sa prin actele normative prevazute la alin. (2), primarul beneficiaza de un aparat de specialitate, pe care îl conduce.
(4) Aparatul de specialitate al primarului este structurat pe compartimente functionale, în condiþiile legii. Compartimentele functionale ale acestuia sunt încadrate cu funcþionari publici ºi personal contractual.
(5) Primarul conduce serviciile publice locale.
ART. 62
(1) Primarul reprezinta unitatea administrativ-teritoriala în relaþiile cu alte autoritaþi publice, cu persoanele fizice sau juridice romane ori straine, precum ºi în justiþie.
(2) Semnul distinctiv al primarului este o eºarfa în culorile drapelului naþional al României.
(3) Eºarfa va fi purtata, în mod obligatoriu, la solemnitaþi, recepþii, ceremonii publice ºi la celebrarea casatoriilor.
(4) Modelul eºarfei se stabileºte prin hotarâre a Guvernului.
ART. 63
(1) Primarul îndeplineºte urmatoarele categorii principale de atribuþii:
a) atribuþii exercitate în calitate de reprezentant al statului, în condiþiile legii;
b) atribuþii referitoare la relaþia cu consiliul local;
c) atribuþii referitoare la bugetul local;
d) atribuþii privind serviciile publice asigurate cetaþenilor;
e) alte atribuþii stabilite prin lege.
(2) În temeiul alin. (1) lit. a), primarul îndeplineºte funcþia de ofiþer de stare civila ºi de autoritate tutelara ºi asigura funcþionarea serviciilor publice locale de profil, atribuþii privind organizarea ºi desfaºurarea alegerilor, referendumului ºi a recensamantului. Primarul îndeplineºte ºi alte atribuþii stabilite prin lege.
(3) În exercitarea atribuþiilor prevazute la alin. (1) lit. b), primarul:
a) prezinta consiliului local, în primul trimestru, un raport anual privind starea economica, sociala ºi de mediu a unitaþii administrativ-teritoriale;
b) prezinta, la solicitarea consiliului local, alte rapoarte ºi informari;
c) elaboreaza proiectele de strategii privind starea economica, sociala ºi de mediu a unitaþii administrativ-teritoriale ºi le supune aprobarii consiliului local.
(4) În exercitarea atribuþiilor prevazute la alin. (1) lit. c), primarul:
a) exercita funcþia de ordonator principal de credite;
b) întocmeºte proiectul bugetului local ºi contul de încheiere a exerciþiului bugetar ºi le supune spre aprobare consiliului local;
c) iniþiaza, în condiþiile legii, negocieri pentru contractarea de împrumuturi ºi emiterea de titluri de valoare în numele unitaþii administrativ-teritoriale;
d) verifica, prin compartimentele de specialitate, corecta înregistrare fiscala a contribuabililor la organul fiscal teritorial, atât a sediului social principal, cat ºi a sediului secundar.
(5) În exercitarea atribuþiilor prevazute la alin. (1) lit. d), primarul:
a) coordoneaza realizarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice ºi de utilitate publica de interes local;
b) ia masuri pentru prevenirea ºi, dupa caz, gestionarea situaþiilor de urgenta;
c) ia masuri pentru organizarea executarii ºi executarea în concret a activitaþilor din domeniile prevazute la art. 36 alin. (6) lit. a)-d);
d) ia masuri pentru asigurarea inventarierii, evidentei statistice, inspecþiei ºi controlului efectuarii serviciilor publice de interes local prevazute la art. 36 alin. (6) lit. a)-d), precum ºi a bunurilor din patrimoniul public ºi privat al unitaþii administrativ-teritoriale;
e) numeºte, sancþioneaza ºi dispune suspendarea, modificarea ºi încetarea raporturilor de serviciu sau, dupa caz, a raporturilor de munca, în condiþiile legii, pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate, precum ºi pentru conducatorii instituþiilor ºi serviciilor publice de interes local;
f) asigura elaborarea planurilor urbanistice prevazute de lege, le supune aprobarii consiliului local ºi acþioneaza pentru respectarea prevederilor acestora;
g) emite avizele, acordurile ºi autorizaþiile date în competenta sa prin lege ºi alte acte normative;
h) asigura realizarea lucrarilor ºi ia masurile necesare conformarii cu prevederile angajamentelor asumate în procesul de integrare europeana în domeniul protecþiei mediului ºi gospodaririi apelor pentru serviciile furnizate cetaþenilor.
(6) Pentru exercitarea corespunzatoare a atribuþiilor sale, primarul colaboreaza cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor ºi celorlalte organe de specialitate ale administraþiei publice centrale din unitaþile administrativ-teritoriale, precum ºi cu consiliul judeþean.
(7) Numirea conducatorilor instituþiilor ºi serviciilor publice de interes local se face pe baza concursului organizat potrivit procedurilor ºi criteriilor aprobate de consiliul local, la propunerea primarului, în condiþiile legii. Numirea se face prin dispoziþia primarului, având anexat contractul de management.
ART. 64
(1) În exercitarea atribuþiilor de autoritate tutelara ºi de ofiþer de stare civila, a sarcinilor ce îi revin din actele normative privitoare la recensamânt, la organizarea ºi desfaºurarea alegerilor, la luarea masurilor de protecþie civila, precum ºi a altor atribuþii stabilite prin lege, primarul acþioneaza ºi ca reprezentant al statului în comuna sau în oraºul în care a fost ales.
(2) În aceasta calitate, primarul poate solicita prefectului, în condiþiile legii, sprijinul conducatorilor serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor ºi ale celorlalte organe de specialitate ale administraþiei publice centrale din unitaþile administrativ-teritoriale, daca sarcinile ce îi revin nu pot fi rezolvate prin aparatul de specialitate.
ART. 65
Atribuþiile de ofiþer de stare civila ºi de autoritate tutelara pot fi delegate ºi secretarului unitaþii administrativ-teritoriale sau altor funcþionari publici din aparatul de specialitate cu competente în acest
domeniu, potrivit legii

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro