MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
   
Untitled Document

 

 

 

 

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECTIEI
TEHNIC-INVESTITII
 
 
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
 
 

 

 

AZUGA - oras industrial cu un exceptional potential turistic, asezat la altitudine de 1000 m intre masive paduri de brad, strabatute de vaile Prahovei si Azugii este atestat ca localitate la sf. sec. al XVIII-lea, sub numele "INTREPRAHOVE". In 1830, era cea mai populata de pe valea superioara a Prahovei. Complex de sporturi de iarna: piste de schi, teleschi, telescaun, cabane, ternuri sportive.

TURISM: Fiind situată la poalele munților Bucegi, Azuga este o stațiune climaterică și se poate mândri cu prima pârtie de ski din România omologată de F.I.S. (Federația Internațională de Ski) - pârtia Sorica. Din acest motiv, dar și datorită investițiilor masive în infrastructura de turism care au avut loc în ultima perioadă, Azuga s-a dezvoltat în una din cele mai mari stațiuni de ski din țară.

Pârtiile din Azuga: 1)Sorica: lungime 2100 m, dificultate medie, diferenta de nivel de 561 m, instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zăpadă pentru 700 m, 2)Cazacu: lungime 1920 m, dificultate medie, diferenta de nivel 530 m; 3)Cazacu varianta: lungime - 400 m, dificultate medie, dispune de zăpadă artificială. 4)Cazacu bretea: lungime 715,54m ,diferenta de nivel 163,21 m 5)Sorica Sud - lungime 770 m, usoara, 6)La Stana - lungime 910 m, usoara, Alte pârtii de schi fond si randonee, precum si un traseu de snowboard, situare în vecinătatea pârtiei Cazacu, însumeaza 10 km.

Azuga dispune de o telegondolă inaugurată la sfărșitul anului 2007 care oferă acces de punctul superior către toate pârtiile din stațiune. Există de asemenea și instalații de teleski, minieleski si babyski.

ACCES STATIUNE:

Rutiere: București - Brașov pe DN1 (E 60) sau dinspre Rașnov pe DN 73A si E577;

Feroviare: Gara Azuga, pe linia București - Brașov. În sezonul de iarnă trenurile sunt suplimentate cu Trenurile Zapezii, devinind o tradiție pentru CFR.

[sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Azuga]

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro