MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
Municipiul Ploiesti
NU RĂZBOIULUI!
DA PĂCII!
Primăria Municipiului Ploiești 
este întotdeauna
alături de cei
aflați în nevoie!
Video...AICI
 
 
 
 
 
 
 
CHESTIONARE SIDU
2021-2027
 
 
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
ARHIVA COMUNICATE PRESA
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
 
 
 

AZUGA - oras industrial cu un exceptional potential turistic, asezat la altitudine de 1000 m intre masive paduri de brad, strabatute de vaile Prahovei si Azugii este atestat ca localitate la sf. sec. al XVIII-lea, sub numele "INTREPRAHOVE". In 1830, era cea mai populata de pe valea superioara a Prahovei. Complex de sporturi de iarna: piste de schi, teleschi, telescaun, cabane, ternuri sportive.

TURISM: Fiind situat la poalele munilor Bucegi, Azuga este o staiune climateric i se poate mndri cu prima prtie de ski din Romnia omologat de F.I.S. (Federaia Internaional de Ski) - prtia Sorica. Din acest motiv, dar i datorit investiiilor masive n infrastructura de turism care au avut loc n ultima perioad, Azuga s-a dezvoltat n una din cele mai mari staiuni de ski din ar.

Prtiile din Azuga: 1)Sorica: lungime 2100 m, dificultate medie, diferenta de nivel de 561 m, instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zpad pentru 700 m, 2)Cazacu: lungime 1920 m, dificultate medie, diferenta de nivel 530 m; 3)Cazacu varianta: lungime - 400 m, dificultate medie, dispune de zpad artificial. 4)Cazacu bretea: lungime 715,54m ,diferenta de nivel 163,21 m 5)Sorica Sud - lungime 770 m, usoara, 6)La Stana - lungime 910 m, usoara, Alte prtii de schi fond si randonee, precum si un traseu de snowboard, situare n vecintatea prtiei Cazacu, nsumeaza 10 km.

Azuga dispune de o telegondol inaugurat la sfritul anului 2007 care ofer acces de punctul superior ctre toate prtiile din staiune. Exist de asemenea i instalaii de teleski, minieleski si babyski.

ACCES STATIUNE:

Rutiere: Bucureti - Braov pe DN1 (E 60) sau dinspre Ranov pe DN 73A si E577;

Feroviare: Gara Azuga, pe linia Bucureti - Braov. n sezonul de iarn trenurile sunt suplimentate cu Trenurile Zapezii, devinind o tradiie pentru CFR.

[sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Azuga]

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro