MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
NU RĂZBOIULUI!
DA PĂCII!
Primăria Municipiului Ploiești 
este întotdeauna
alături de cei
aflați în nevoie!
Video...AICI
 
 
 
 
 
 
 
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ARHIVA COMUNICATE PRESA
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
 
 

AZUGA - oras industrial cu un exceptional potential turistic, asezat la altitudine de 1000 m intre masive paduri de brad, strabatute de vaile Prahovei si Azugii este atestat ca localitate la sf. sec. al XVIII-lea, sub numele "INTREPRAHOVE". In 1830, era cea mai populata de pe valea superioara a Prahovei. Complex de sporturi de iarna: piste de schi, teleschi, telescaun, cabane, ternuri sportive.

TURISM: Fiind situat la poalele munilor Bucegi, Azuga este o staiune climateric i se poate mndri cu prima prtie de ski din Romnia omologat de F.I.S. (Federaia Internaional de Ski) - prtia Sorica. Din acest motiv, dar i datorit investiiilor masive n infrastructura de turism care au avut loc n ultima perioad, Azuga s-a dezvoltat n una din cele mai mari staiuni de ski din ar.

Prtiile din Azuga: 1)Sorica: lungime 2100 m, dificultate medie, diferenta de nivel de 561 m, instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zpad pentru 700 m, 2)Cazacu: lungime 1920 m, dificultate medie, diferenta de nivel 530 m; 3)Cazacu varianta: lungime - 400 m, dificultate medie, dispune de zpad artificial. 4)Cazacu bretea: lungime 715,54m ,diferenta de nivel 163,21 m 5)Sorica Sud - lungime 770 m, usoara, 6)La Stana - lungime 910 m, usoara, Alte prtii de schi fond si randonee, precum si un traseu de snowboard, situare n vecintatea prtiei Cazacu, nsumeaza 10 km.

Azuga dispune de o telegondol inaugurat la sfritul anului 2007 care ofer acces de punctul superior ctre toate prtiile din staiune. Exist de asemenea i instalaii de teleski, minieleski si babyski.

ACCES STATIUNE:

Rutiere: Bucureti - Braov pe DN1 (E 60) sau dinspre Ranov pe DN 73A si E577;

Feroviare: Gara Azuga, pe linia Bucureti - Braov. n sezonul de iarn trenurile sunt suplimentate cu Trenurile Zapezii, devinind o tradiie pentru CFR.

[sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Azuga]

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro