MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
   
Untitled Document

 

 

 

 

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECTIEI
TEHNIC-INVESTITII
 
 
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
 
 

 

 

BISERICA SFANTA VESTIRE cu hramul Buna Vestire (25 martie)

Strada Plevnei nr. 2
 

Biserica monument de arhitectură, este una din cele mai vechi biserici ale orașului. La sfârșitul secolului al XVlll-lea și în primele decenii ale secolului al XlX-lea, în "Mahalaua Popii Radului", exista o biserică construită din zid, care a fost dărâmată ridicandu-se un nou lacăș în 1833.

Biserica de-a lungul vremii, nu a suferit modificări esențiale, în schimb cutremurile si bombardamentele din al doilea război mondial au produs multe stricăciuni, fiind necesare lucrări de restaurare și consolidare. A doua pisanie consemnează atât date inițiale, cât și restaurările efectuate . "Această Sfântă Biserică, ce prăznuiește hramul BUNA VESTIRE, s-a ridicat a doua oară din temelie și s-a săvârșit în anul 1833. S-a restaurat și s-a pictat în zilele Prea Fericiților Patriarhi Justinian și Justin, după cum urmează: în 1957-1960 s-a construit din nou turla mare cu grinzi de beton, centuri de beton, naos și altar, acoperiș din nou și invelitoare din tablă, în 1962 s-au făcut din nou tencuieli în exterior; în 1964 s-a schimbat pardoseala cu plăci de mozaic; în 1970 s-a construit din nou pridvorul cu vitralii; 1971-1972 s-a revizuit instalația de gaze și electrica; în 1975 s-au construit din nou două vitrine în pridvor ; în 1977 s-a făcut din nou bolta pronaosului și s-au reparat și alte avarii produse de seismul din 4 lll 1977. În anul 1977-1979 s-a restaurat pictura. . . ".

[sursa: http://www.biserici.org]
 
 
Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro