MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
Municipiul Ploiesti
 
CHESTIONARE SIDU
2021-2027
 
 
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
 
 

Informaii privind proiectul BIONIC. Promovarea utilizrii biocombustibililor în sectorul transporturilor reprezint o prioritate pe agenda politic european în contextul asigurrii surselor de aprovizionare cu energie stabile, sigure i adaptate la mediul înconjurtor. Sectorul transporturilor se dezvolt în mod constant i biocombustibilii reprezint singura soluie de reducere semnificativ a dependenei de petrol. În acest sens, Comisia European a stabilit un procent minim obligatoriu pentru biocombustibili de 10% din totalul de carburant utilizat de autovehicule pân în anul 2020.

Proiectul BIONIC desfurat în cadrul programului european Intelligent Energy Europe (IEE) promoveaz aspecte privind dezvoltarea produciei regionale de biocombustibili i utilizarea acestora în transport, prin implicarea autoritilor publice locale în susinerea acestei iniiative. Partenere în cadrul proiectului sunt 5 regiuni din 5 state membre ale Uniunii Europene:

Nord-Vestul Angliei (Marea Britanie); Cantabria (Spania); Värmland (Suedia); Prahova (România); Pazardijik (Bulgaria).

Pentru Prahova, BIONIC îi propune s creeze o reea regional de producie, distribuie i utilizare a biocombustibililor, care s funcioneze atât pe durata proiectului cât i dup finalizarea acestuia. Vor fi realizate studii de caz în fiecare regiune, cu privire la etapele din cadrul procesului de producie-furnizare a biocombustibililor, inclusiv asigurarea resurselor de materii prime, faciliti de producie, utilizare final i campanii de promovare. Mai multe informaii sunt disponibile pe site-ul proiectului www.bionic-project.eu .

Chestionar privind analiza stadiului actual in domeniul productiei - furnizarii - utilizarii biocombustibililor

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
ARHIVA COMUNICATE PRESA
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
 
 
 
 
 

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro