MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
   
Untitled Document

 

 

 

 

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Informații privind proiectul BIONIC. Promovarea utilizării biocombustibililor în sectorul transporturilor reprezintă o prioritate pe agenda politică europeană în contextul asigurării surselor de aprovizionare cu energie stabile, sigure și adaptate la mediul înconjurător. Sectorul transporturilor se dezvoltă în mod constant și biocombustibilii reprezintă singura soluție de reducere semnificativă a dependenței de petrol. În acest sens, Comisia Europeană a stabilit un procent minim obligatoriu pentru biocombustibili de 10% din totalul de carburant utilizat de autovehicule până în anul 2020.

Proiectul BIONIC desfășurat în cadrul programului european Intelligent Energy Europe (IEE) promovează aspecte privind dezvoltarea producției regionale de biocombustibili și utilizarea acestora în transport, prin implicarea autorităților publice locale în susținerea acestei inițiative. Partenere în cadrul proiectului sunt 5 regiuni din 5 state membre ale Uniunii Europene:

Nord-Vestul Angliei (Marea Britanie); Cantabria (Spania); Värmland (Suedia); Prahova (România); Pazardijik (Bulgaria).

Pentru Prahova, BIONIC își propune să creeze o rețea regională de producție, distribuție și utilizare a biocombustibililor, care să funcționeze atât pe durata proiectului cât și după finalizarea acestuia. Vor fi realizate studii de caz în fiecare regiune, cu privire la etapele din cadrul procesului de producție-furnizare a biocombustibililor, inclusiv asigurarea resurselor de materii prime, facilități de producție, utilizare finală și campanii de promovare. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul proiectului www.bionic-project.eu .

Chestionar privind analiza stadiului actual in domeniul productiei - furnizarii - utilizarii biocombustibililor

Municipiul Ploiesti
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECTIEI
TEHNIC-INVESTITII
 
 
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
 
 

 

 

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro