MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
   
Untitled Document

 

 

 

 

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECTIEI
TEHNIC-INVESTITII
 
 
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
 
 

 

 

BISERICA MAICA PRECISTA

Str.Armoniei nr.3
 

"Poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului” și este unul dintre cele mai însemnate monumente religioase, istorice și de artă din județul Prahova, aparținând patrimoniului local și național. Are mai bine de trei secole de existență si este situată la intersecția străzilor Armoniei, Artei și Mihai Bravul. În unele documente, biserica este denumit㠄Maica Domnului”, „Sfânta Născătoare” sau „Adormirea Precistei”. De-a lungul anilor, a beneficiat de mai multe reparații și restaurări, actualul edificiu, conform pisaniei de deasupra ușii, fiind construit în vremea domnitorului Ioan Alexandru Șutu , la 10 mai 1820.

Are o icoană unică, în care Maica Domnului este reprezentată cu trei mâini. „Maica Domnului cu Pruncul” este realizată dintr-o combinație de aur și argint, iar cea de-a treia mâna apare în colțul din dreapta al icoanei.

Potrivit preotului paroh Ștefan Săvulescu, icoana a fost donată de țarul Alexandru al II-lea al Rusiei , în timpul războiului ruso-româno-turc. Se spune că în fața ei au îngenuncheat, de-a lungul timpului, nume importante precum Mihai Eminescu , Mihail Kogălniceanu și chiar regretatul actor Toma Caragiu . "

 
[sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserici_din_Ploiesti#Biserica_Maica_Precist.C4.83]

 

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro