MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
   
Untitled Document

 

 

 

 

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECTIEI
TEHNIC-INVESTITII
 
 
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
 
 

 

 

BUSTENI - situata la poalele Muntelui Caraiman, este numita si "Poarta Bucegilor". Functioneaza in regim permanent si are conditii pentru tratament balnear si pentru practicarea sporturilor de iarna. Din statiune poate fi vazuta si crucea de pe Varful Caraiman construita intre 1926-1928 in memoria eroilor din primul razboi mondial.

" Obiective turistice: Pentru turiștii care nu caută neapărat drumețiile montane, stațiunea oferă o bogată paletă de obiective turistice atât în interiorul ei:

  • Casa scriitorului Cezar Petrescu - construită în 1918 (arhitectură tradițională).
  • Castelul Cantacuzino - construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino ;
  • Biserica Domnească - construită în anul 1889 , ctitorie a regelui Carol I și a reginei Elisabeta , se remarcă prin arhitectura deosebită, dotările interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu ) și vechimea sa.
  • Casa Româno-Franceză.
  • Monumentul "Ultima Grenadă" - a fost ridicat în anul 1928 și dedicat eroului "Caporal Vasile Mușat", cât și în exterior:
  • Monumente naturale: Cascada Urlătoarea , Babele , Sfinxul , Grupul Bătrânilor etc.
  • Rezervații naturale: Parcul Național Bucegi , Poiana Crucii , Babele etc.

Multe alte obiective turistice care merită vizitate se află în Sinaia ( Castelul Peleș ), Mănăstirea Sinaia etc), Bran ( Castelul Bran ), Râșnov , Brașov etc. "

[ sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Busteni]

Clima este specifică Culoarului Prahovean cu ierni blânde și veri răcoroase.

Stațiunea, înconjurată de munți, a fost în anul 1916 locul unor confruntări militare în timpul Primului Război Mondial. În vârful Munților Caraiman, la altitudinea de 2.291 m, veghează un monument comemorativ înalt de 25 m, Crucea Eroilor Neamului , construit între 1926 - 1928.

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro