MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
NU RĂZBOIULUI!
DA PĂCII!
Primăria Municipiului Ploiești 
este întotdeauna
alături de cei
aflați în nevoie!
Video...AICI
 
 
 
 
 
 
 
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ARHIVA COMUNICATE PRESA
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
 
 

CAMPINA - localitate de importanta nationala, situata pe terasa dintre raurile Prahova si Doftana, la o altitudine medie de 450 m. Renumit centrul cultural si turistic, ofera numeroase obiective de interes national si international: Castelul "Iulia Hasdeu", Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", Casa de Cultura, Casa de Cultura a Stiintei si Tehnicii pentru Tineret, lucrari de arta monumentala (Bustul lui Grigorescu, Bustul lui Aurel Vlaicu), edituri si publicatii.

"OBIECTIVE TURISTICE

  • Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova cu o vechime de 102 ani(constructia s-a terminat in anul 1906,proiect sustinut de ing. Anton Raky) construita in stil baroc.
  • Biserica "de la Han", numit i "Biserica de la Brazi", construit n 1883 de Sfntul Calinic de la Cernica, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului". Este cea mai veche cldire din Cmpina.
  • Capela "Hernea", construit n stil baroc n memoria pionierului petrolului cmpinean, Dumitru Hernea .
  • Castelul Iulia Hasdeu , creaia lui Bogdan Petriceicu Hasdeu , construit n memoria fiicei sale, Iulia Hasdeu (numit i "Castelul Magului de la Cmpina"), care, alturi de cavoul Iuliei Hadeu din Cimitirul Bellu din Bucureti , reprezint una dintre construciile unicat realizate aproape exclusiv pe baza informaiilor i planurilor transmise de ctre Iulia (din "lumea de dincolo") n cadrul edinelor de spiritism organizate de tatl su. Aici a scris B. P. Hadeu lucrarea de esoterism Sic Cogito ("aa gndesc!") i tot aici a realizat primele experiene de psihofotografie.
  • Muzeul Nicolae Grigorescu , amenajat n fosta locuin a pictorului Nicolae Grigorescu . "

[sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Campina]

 

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro