MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
   
Untitled Document

 

 

 

 

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECTIEI
TEHNIC-INVESTITII
 
 
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
 
 

 

 

CAMPINA - localitate de importanta nationala, situata pe terasa dintre raurile Prahova si Doftana, la o altitudine medie de 450 m. Renumit centrul cultural si turistic, ofera numeroase obiective de interes national si international: Castelul "Iulia Hasdeu", Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", Casa de Cultura, Casa de Cultura a Stiintei si Tehnicii pentru Tineret, lucrari de arta monumentala (Bustul lui Grigorescu, Bustul lui Aurel Vlaicu), edituri si publicatii.

"OBIECTIVE TURISTICE

  • Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova cu o vechime de 102 ani(constructia s-a terminat in anul 1906,proiect sustinut de ing. Anton Raky) construita in stil baroc.
  • Biserica "de la Han", numită și "Biserica de la Brazi", construită în 1883 de Sfântul Calinic de la Cernica, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului". Este cea mai veche clădire din Câmpina.
  • Capela "Hernea", construită în stil baroc în memoria pionierului petrolului câmpinean, Dumitru Hernea .
  • Castelul Iulia Hasdeu , creația lui Bogdan Petriceicu Hasdeu , construit în memoria fiicei sale, Iulia Hasdeu (numit și "Castelul Magului de la Câmpina"), care, alături de cavoul Iuliei Hașdeu din Cimitirul Bellu din București , reprezintă una dintre construcțiile unicat realizate aproape exclusiv pe baza informațiilor și planurilor transmise de către Iulia (din "lumea de dincolo") în cadrul ședințelor de spiritism organizate de tatăl său. Aici a scris B. P. Hașdeu lucrarea de esoterism Sic Cogito ("așa gândesc!") și tot aici a realizat primele experiențe de psihofotografie.
  • Muzeul Nicolae Grigorescu , amenajat în fosta locuință a pictorului Nicolae Grigorescu . "

[sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Campina]

 

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro