MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
Municipiul Ploiesti
NU RĂZBOIULUI!
DA PĂCII!
Primăria Municipiului Ploiești 
este întotdeauna
alături de cei
aflați în nevoie!
Video...AICI
 
 
 
 
 
 
 
CHESTIONARE SIDU
2021-2027
 
 
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
ARHIVA COMUNICATE PRESA
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
 
 
 

CAMPINA - localitate de importanta nationala, situata pe terasa dintre raurile Prahova si Doftana, la o altitudine medie de 450 m. Renumit centrul cultural si turistic, ofera numeroase obiective de interes national si international: Castelul "Iulia Hasdeu", Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", Casa de Cultura, Casa de Cultura a Stiintei si Tehnicii pentru Tineret, lucrari de arta monumentala (Bustul lui Grigorescu, Bustul lui Aurel Vlaicu), edituri si publicatii.

"OBIECTIVE TURISTICE

  • Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova cu o vechime de 102 ani(constructia s-a terminat in anul 1906,proiect sustinut de ing. Anton Raky) construita in stil baroc.
  • Biserica "de la Han", numit i "Biserica de la Brazi", construit n 1883 de Sfntul Calinic de la Cernica, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului". Este cea mai veche cldire din Cmpina.
  • Capela "Hernea", construit n stil baroc n memoria pionierului petrolului cmpinean, Dumitru Hernea .
  • Castelul Iulia Hasdeu , creaia lui Bogdan Petriceicu Hasdeu , construit n memoria fiicei sale, Iulia Hasdeu (numit i "Castelul Magului de la Cmpina"), care, alturi de cavoul Iuliei Hadeu din Cimitirul Bellu din Bucureti , reprezint una dintre construciile unicat realizate aproape exclusiv pe baza informaiilor i planurilor transmise de ctre Iulia (din "lumea de dincolo") n cadrul edinelor de spiritism organizate de tatl su. Aici a scris B. P. Hadeu lucrarea de esoterism Sic Cogito ("aa gndesc!") i tot aici a realizat primele experiene de psihofotografie.
  • Muzeul Nicolae Grigorescu , amenajat n fosta locuin a pictorului Nicolae Grigorescu . "

[sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Campina]

 

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro