MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
   
Untitled Document

 

 

 

 

Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECTIEI
TEHNIC-INVESTITII
 
 
 
 
Arhiva comunicate presa
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
 
 

 

 

COMARNIC - importanta asezare premontana pe vechiul drum transcarpatic al Prahovei, atestata in documente comerciale la 1532, ca vechi targ pentru carausie. Conserva mari valori ale arhitecturii muntene traditionale, iar biserica de la Schitul Lespezi este monument de arta feudala romaneasca din secolul al XVII-lea, pictura sa fiind realizata de cel mai mare pictor al epocii, Parvu Mutu. La Posada se afla Muzeul Cinegetic al Carpatilor - unic in tara, cu trofee de rang mondial.

" TURISM: Asociații : Asociația de Turism Sportiv Mugur de Colț , înființată de tineri care au conceput și marcat trasee montane cu plecare din Comarnic .

Obiective turistice :
  • Muzeul cinegetic care păstrează trofee superbe
  • Castelul Posada Resedinta Familiei Bibescu
  • Conacul de factură romantică (1878)
  • Biserica Sf. Nicolae (construita la 1901 pe ruinele alteai mult mai vechi) - cea mai mare biserica de pe Valea Prahovei una din putinele din România unde exista o pictura infatisand prima familie Regala a Romaniei Regele Carol I alaturi de Regina Maria
  • Schitul „Lespezi” (1601) din localitatea Posada , cu Biserica „Sfânta Treime” (1661-1675), pictată de Pârvu Mutu din 1694 "

[ sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Comarnic]

"De-a lungul timpului au trecut și au locuit în acest oraș pictorul Nicolae Grigorescu , scriitorul Ion Luca Caragiale , poetul Simion Stolnicu (liceul din oraș purtându-i numele). De numele acestui orășel de munte se leagă și o parte din saga familiei Bibescu. Martha Bibescu a iubit aceste meleaguri, fapt pentru care și-a construit o reședință pe domeniul pe care familia îl deținea la Comarnic care astazi găzduiește actualul Muzeu Cinegetic Posada. "

Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro