MUNICIPIUL PLOIESTI
Untitled Document
Sliderman.js - Examples - Created by Devtrix.net
Municipiul Ploiesti
 
 
 
 
 
 
NU RĂZBOIULUI!
DA PĂCII!
Primăria Municipiului Ploiești 
este întotdeauna
alături de cei
aflați în nevoie!
Video...AICI
 
 
 
 
 
 
 
 
Anunt public privind
prezentarea Studiului
si Planului Integrat de
calitate a aerului...detalii
Studiul de calitate
a aerului...AICI
Planul integrat de
calitate a aerului...AICI
 
 
 
 
 
 
 
Municipiul Ploiesti
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ARHIVA COMUNICATE PRESA
 
 
PROGRAM ZILNIC DE
ACTIVITATE AL DIRECȚIEI
TEHNIC-INVESTIȚII
 
 
 
 

"Primele date oficiale asupra cifrei populatiei municipiului Ploiesti, bazate pe o numaratoare generala a sufletelor, se refera la anul 1859, cand s'a efectuat cel dintaiu recensamant al populatiei din cele doua principate, Muntenia si Moldova. La aceasta data orasul Ploesti avea 26468 locuitori. Cu ocazia recensamantului urmator, care a avut loc la sfarsitul anului 1899, adica dupa 40 de ani, populatia Ploestilor a fost de 45107 suflete.

In intervalul anilor 1859-1899 nu s-a efectuat nici un recensamant al populatiei, ci numaratori cu caracter fiscal, si anume: in anii 1884, 1889 si 1894. Scopul acestor numaratori era stabilirea numarului capilor de familie si a persoanelor impozabile; de aceia ele neglijau populatia neimpozabila. Rezultatele privind alt domeniu decat cel care ne intereseaza aci, nu pot fi luate in considerare.

La recensamantul efectuat in 1912, municipiul Ploesti a avut o populatie de 56460 suflete, iar la cel din 1930, numarul locuitorilor a fost de 77341.

Datele celor patru recensaminte enumerate mai sus ne arata ca numarul locuitorilor municipiului Ploesti a fost intr'o continua crestere, ajungand ca in intervalul de 71 ani, cati au trecut dela primul pana la ultimul recensamant, sa se tripleze.

"Monografia orasului Ploesti" - Mihail Sevastos

 
 
Conform recensamantului populatiei din 2011, populatia municipiului Ploiesti este de 209.945 persoane (98715 - sex masculin; 111230 - sex feminin).
 
Untitled Document
Untitled Document
© 2009 Primaria Municipiului Ploiesti - Site realizat de Serviciul Informatica al Primariei Municipiului Ploiesti si intretinut de Serviciul Informatica si Serviciul Relatii Publice
Site-ul contine fisiere PDF, care pot fi citite cu Adobe Reader
http://www.ploiesti.ro