SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
 
2018
YOG Qualification &Moscow IT
GCP Lisbon IT
4th Aphrodite Cup
8th Torneo Ritmica Guadalajara
 
2017
3rd Aphrodite Cup
16th Irina Deleanu Cup
Campionatele Nationale Copii
Sofia Cup, Bulgaria
Camp. Nationale Juniori Mici
3rd IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
Tart Cup Brno, Cehia
20th Happy Cup IT, Belgia
Cupa Românie & CN Ansambluri
Memorial "AFCordoba" Leon
 
2016
12nd Gracia Fair Cup
2nd Aphrodite Cup
15th Irina Deleanu Cup
IT Sofia, Bulgaria
Campionatele Nationale Copii
European Championships
Camp. Nationale Juniori Mici
2nd IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
19th Happy Cup IT, Belgia
1st DuGym Cup, EAU
Gala Gimnasticii Ritmice
 
2015
19th Rumi i Albena IT
7th Spring Cup IT
Cupa CSM Arad
Campionatele Nationale Copii
3rd MTK Cup Budapesta IT
21st Prize of Queen Margarita
1st IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
18th Happy Cup IT
Cupa României
Cupa Rotary
Gala Gimnasticii Ritmice
 
2014
2nd MTK Cup Debrecen
6th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
Memorial "Gineta Stoenescu"
CN de Junioare si Senioare
Proiectul "Pierre de Coubertin"
Cupa Romaniei si
CN de Ansambluri
Cupa "Mos Craciun"
 
2013
5th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa Romaniei si
Cupa Tinere Sperante
19th Queen Margarita Prize
 
2012
Campionatele Nationale Copii
4th Spring Cup
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2011
3rd Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
2nd Marine Graces
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2010
Campionatele Zonale Copii
Campionatele Nationale Copii
CZ de Junioare si Senioare
 

Foto: D.Palhelgy
     
Campionatele Nationale pentru Copii 2013


Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Gimnastica Ritmica – cu sprijijnul Primariei comunei Chiajna – au organizat, anul acesta, in perioada 2 – 5 octombrie 2014, Campionatele Nationale de Gimnastica Ritmica pentru Junioare si Senioare.

Perfect amenajata pentru o astfel de competitie, cocheta sala din comuna situata la marginea Bucurestiului a primit, intr-o organizare „ca la carte”, reprezentantele a 13 cluburi din tara: CSM Arad, CSS1 Timişoara, CSS “Triumf” Bucureşti, CS „Olimpia” Bucureşti, CSS1 Constanţa, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, LPS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Oradea, LPS Oradea, CSS Resita, LPS „Szasz Adalbert” Targu-Mures şi CSM Ploieşti, dand o lectie multor orase ale tarii care, inca, nu au sali de sport pentru organizara unor astfel de intreceri.

Conform Regulamentului Tehnic al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, scopul acestei competitii l-a reprezentat castigarea titlurilor nationale pe echipa, individual si obiecte la cele trei categorii: Prejunioare (11-12 ani), Junioare (13-15 ani) si Senioare (peste 16 ani).

Primele doua zile de concurs au fost adevarate maratoane competitionale, concurentele intrecandu-se, pe parcursul a zece ore, atat pentru titlurile de campioane la individual sau cu echipa dar si pentru calificarile in finalele pe obiecte de duminica.

Concursul categoriei pre-junioare a adus bucurie in randul suporterilor ploiesteni ce au insotit echipa la Chiajna, Alexandra Denisa Stoian, Delia Gheorghe, Ana Steliana Toma si Daria Ioana Diaconu devenind Vicecampioane Nationale cu echipa, devansate fiind de echipa CSM Arad si urmata de echipa LPS Baia-Mare.

In concursul individual al aceleiasi categorii, Denisa Alexandra Stoian a obtinut medalia de bronz, prima din istoria CSM Ploiesti in aceasta intrecere! A fost un concurs greu, in care s-au intrecut, in premiera la cinci obiecte de concurs - coarda, cerc, minge, maciuci si panglica - cele mai bune optsprezece gimnaste legitimate la cluburile inscrise in competitie. Acest loc i-a adus Denisei si calificarea la Cupa Romaniei ce se va desfasura, peste o luna si jumatate, la Bucuresti.

Duminica a fost ziua finalelor, cele mai bune opt gimnaste la fiecare categorie si la fiecare obiect s-au intrecut pentru titlurile supreme la coarda, cerc, minge, maciuci si panglica. In finala la coarda si minge CSM Ploiesti a avut maximum de gimnaste permise (2), in timp ce la cerc, maciuci si panglica clubul sploiestean a fost reprezentat de Alexandra Denisa Stoian. La incheierea intrecerilor, CSM Ploiesti si-a imbogatit palmaresul cu doua titluri de Vicecampioana Nationala la coarda si minge si doua medalii de bronz la maciuci si panglica, toate obtinute de Alexandra Denisa Stoian, un loc VII la coarda si un loc V la minge prin Delia Gheorghe.

Inca o premiera pentru CSM Ploiesti la editia din acest an a Campionatelor Nationale a fost participarea, pentru prima data, cu echipa la Categoria Junioare. Echipa formata din Cesima Cristina Nechifor (13 ani) si Iulia Adriana Cretu (14 ani) s-a clasat pe locul IV, dupa CS Olimpia Bucuresti (I), CS „Anghel Saligny” Iasi (III) – echipe ce au avut in componenta gimnaste cu participare la Campionatele Europene – si CSM Arad (III) cu gimnaste experimentate la aceasta categorie. Un rezultat care ne onoreaza avand in vedere ca s-au aliniat „la start” 12 echipe din tara!

La individual, junioarele noastre s-au clasat pe locul VII (Cesima Cristina Nechifor) si pe locul X (Iulia Adriana Cretu), Cesima fiind calificata ca rezerva la Cupa Romaniei.

Notele bune obtinute in concursul individual i-au adus Cesimei Nechifor calificarea in toate finalele Categoriei Junioare, la coarda fiind „insotita” si de coechipiera sa, Iulia Adriana Cretu, impartind, la finalul intrecerilor, locul VII, la egalitate de puncte! Cea mai buna finala s-a dovedit a fi cea la maciuci, unde Cesima s-a clasat a cincea. La cerc si minge Cesima a obtinut locul VII iar la panglica locul VIII. Rezultatele au fost peste asteptari avand in vedere faptul ca sportiva noastra s-a luptat in aceasta vara cu o gastrita ce i-a pus, permanent, bariere in pregatirea pentru aceste Nationale.

Arbitrajul Campionatelor Naţionale a fost supervizat de o brigada de control alcatuita din directorul tehnic Stefania Chiriac si de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmica, Irina Deleanu.

Iata rezultatele complete ale gimnastelor noastre:

Categoria a III-a – Junioare II
- Medalie de argint si titlul de Vicecampioane Nationale cu Echipa – in componenta: Denisa Stoian, Delia Gheorghe, Ana Toma si Daria Diaconu

Alexandra Denisa Stoian
- medalie de bronz in concursul individual compus si calificare, prin acest rezultat, la Cupa Romaniei
- medalie de argint si titlul de Vicecampioana Nationala la coarda
- medalie de argint si titlul de Vicecampioana Nationala la minge
- medalie de bronz la maciuci
- medalie de bronz la paglica

Delia Gheorghe
- locul IX in concursul individual compus
- locul VII in finala la coarda
- locul V in finala la minge

Toma Ana
- locul X in concursul individual compus

Categoria a II-a – Junioare I
- Locul IV in concursul pe echipe – in componenta Cesima Nechifor si Adriana Cretu

Cesima Nechifor:
- locul VII in concursul individual compus
- calificata in toate finalele competitiei: locul VII la coarda, cerc si minge, locul V la maciuci si locul VIII la panglica

Adriana Cretu
- locul X in concursul individual compus
- calificata in finala la coarda, locul VII

Rezultatele integrale pot fi accesate pe site-ul oficial al FRGR, www.frgr.ro

 
SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
Foto: D.Palhelgy 
 
 
Rapoarte de activitate
 
SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
© 2014 - Gimnastica Ritmica - Clubul Sportiv Municipal Ploiesti - webdesigner Liliana Baescu
despre_noi