SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
 
2018
YOG Qualification &Moscow IT
GCP Lisbon IT
4th Aphrodite Cup
8th Torneo Ritmica Guadalajara
 
2017
3rd Aphrodite Cup
16th Irina Deleanu Cup
Campionatele Nationale Copii
Sofia Cup, Bulgaria
Camp. Nationale Juniori Mici
3rd IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
Tart Cup Brno, Cehia
20th Happy Cup IT, Belgia
Cupa Românie & CN Ansambluri
Memorial "AFCordoba" Leon
 
2016
12nd Gracia Fair Cup
2nd Aphrodite Cup
15th Irina Deleanu Cup
IT Sofia, Bulgaria
Campionatele Nationale Copii
European Championships
Camp. Nationale Juniori Mici
2nd IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
19th Happy Cup IT, Belgia
1st DuGym Cup, EAU
Gala Gimnasticii Ritmice
 
2015
19th Rumi i Albena IT
7th Spring Cup IT
Cupa CSM Arad
Campionatele Nationale Copii
3rd MTK Cup Budapesta IT
21st Prize of Queen Margarita
1st IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
18th Happy Cup IT
Cupa României
Cupa Rotary
Gala Gimnasticii Ritmice
 
2014
2nd MTK Cup Debrecen
6th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
Memorial "Gineta Stoenescu"
CN de Junioare si Senioare
Proiectul "Pierre de Coubertin"
Cupa Romaniei si
CN de Ansambluri
Cupa "Mos Craciun"
 
2013
5th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa Romaniei si
Cupa Tinere Sperante
19th Queen Margarita Prize
 
2012
Campionatele Nationale Copii
4th Spring Cup
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2011
3rd Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
2nd Marine Graces
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2010
Campionatele Zonale Copii
Campionatele Nationale Copii
CZ de Junioare si Senioare
 

Foto: D.Palhelgy
     
Spring Cup 2013


În perioada 9 – 11 mai 2014, a avut loc la Ploiesti, in Sala Sporturilor „Olimpia” a municipiului Ploiesti, Turneul International de Gimnastica Ritmica „Spring Cup”, eveniment organizat de Clubul Sportiv Municipal Ploiesti cu sprijinul Primariei si Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica.

La competitie au participat 20 de delegatii, 9 din Brazilia, Ecuador, Italia, Moldova, Slovacia si Ucraina, si 11 delegatii din Romania: Arad, Baia-Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Constanta, Iasi, Resita, Targu-Mures si Ploiesti. Inscrise, initial, in termenul regulamentar, Kazahstanul si Israelul au anulat participarea in duminica dinaintea competitiei, invocand probleme de ordin financiar.

Peste 100 de gimnaste – de la 6 la peste 16 ani – au încantat spectatorii cu mãiestria mânuirii obiectelor specifice acestui sport olimpic: coarda, cerc, minge, maciuci si panglica, in cadrul a cinci categorii, pe echipe sau individual, dar si in spectaculoase finale pe obiecte.

Dintre acestea, reprezentatele Bulgariei, Italiei, Ucrainei dar si ale Romaniei au aratat celor prezenti exercitii deosebite, creionate dupa regulile stricte ale Codului de Punctaj, punand accente pe pasi de dans si manuiri neobisnuite si impresionante ale obiectelor.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a trimis in concurs 10 gimnaste, toate reusind clasarea in primele 8 la categoriile lor de varsta.

Clubul ploiestean a obtinut 4 medalii de argint prin Sabina Enache, la Categoria Mica Gimnasta, si Denisa Stoian, la Categoria Prejunioare, in concursul individual compus (4 obiecte), dar si la coarda si maciuci. In afara concursului Denisa a prezentat si exercitiul cu panglica, obtinand a treia nota din intrecerea cu acest obiect.
Celelalte repreznetante ale CSM Ploiesti au reusit clasari intre primele 8 gimnaste la categoriile de varsta pe care le-au reprezentat: Erika Macinic – locul IV Minnies, Miruna Ciocîrlan – locul VII si Daria Motângă – locul VIII la individual compus Categoria Children.

La Junioare, reprezentanta CSM Ploiesti, Cesima Nechifor – nominalizata la Lotul National, in echipa cu  Adriana Cretu, a aratat staff-ului tehnic al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica aflat la Ploiesti, d-nei Irina Deleanu – presedinta si Marinela Jipa – director tehnic, ca a progresat constant, dupa cele doua concursuri la care a participat – Varna in decembrie anul trecut si Debrecen, in luna martie a acestui an – crescand de la note de 9 la peste 12 la Spring Cup.

Castigatoarele categoriei Junioare au fost echipele Bulgariei, formata din Asia Ivanova si Boryana Kaleyn, urmata de echipa Romaniei de la Olimpia Bucuresti – Ana-Luiza Filiorianu si Alice David si de echipa Romaniei de la Iasi, Andreea Verdes si Stefana Popa.

Podiumul finalelor pe obiecte a fost impartit, la cele patru obiecte, intre Bulgaria si Romania, de Asia Ivanova, Boryana Kaleyn, Ana-Luiza Filiorianu – trei medalii de aur la minge, maciuci si panglica si Andreea Verdes – bronz la cerc.

La senioare, evenimentul mult asteptat – reluarea activitatii competitionale a Alexandrei Piscupescu – a adus si satisfactii, reprezentanta noastra reusind urce pe locul I in competitia All Around dar si la minge si maciuci. La cerc si panglica a coborat pe treapta a doua obtinand medalii de argint, detronata fiind la cerc de reprezentanta Bulgariei – Sara Staikova si la panglica de cea a Italiei – Carmen Crescenzi.

Din partea Federatiei Internationale de Gimnastica, a supervizat competitia dna. Ani Agopyan, arbitru neutru FIG si directorul tehnic al Federatiei Romane, dra. Marinela Jipa. In brigada au oficiat si doua arbitre neutre din Ungaria, Reka Maros si Flora Hercsel garantand, astfel, corectitudinea arbitrajului.

Dna. Irina Deleanu, presedinta Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica a urmarit atent competitia, aceasta fiind si o verificare importanta a gimnastelor nominalizate la Lotul National

Primaria municipiului Ploiesti a oferit castigatoarelor premii in valoare de 10 800 de lei.

Avand deja statut de sponsori traditionali ai acestui Turneu international, Timbark Romania a oferit tuturor participantilor sucuri pe tot parcursul competitiei iar Birotech a sponsorizat evenimentul cu 1000 de lei.

Aflate in fruntea producatorilor cosmetice autohtone de calitate, alti doi sponsori generosi s-au alaturat celor deja cunoscuti. Este vorba de Deuteria Cosmetics si Cosmetic Plant care au oferit tuturor participantilor produse de ingrijire personala. Le multumim public pentru generozitatea lor!

Ne-am bucurat de sprijinul colegilor de la Societatea de Gospodarire Urbana, Transport Calatori Expres Ploiesti, drept pentru care se cuvine sa le declaram pretuirea noastra directorilor Donald Constantin si Cristian Iancovici.

O noutate in organizarea acestei competitii a ajutorul dat la organizarea si bunul mers al competitiei de sase voluntari, sase fete, eleve ale institutiilor de invatamant din Ploiesti care merita aprecierea noastra pentru efortul depus: Valentina Spiridon, Lavinia Mihaela Susu si Denisa Mihaela Mitrea – Colegiul National „Jean Monnet”, Elena Alina Nitoiu – Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Alexandra Marinescu – Colegiul Tehnic „Lazar Edeleanu” si Andreea Dan – Gimnaziul „Sfantul Vasile”.

Aceasta a sasea editie a Turneului International „Spring Cup” a fost un adevarat succes – atat din punct de vedere organizatoric – Sala Sporturilor „Olimpia” oferind toate conditiile pentru o competitie inscrisa in Calendarul Oficial al Federatiei Internationale de Gimnastica dar si al rezultatelor obtinute de reprezentantele CSM Ploiesti la aceasta intrecere.

Rezultatele complete ale acestei intreceri sunt publicate pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, www.frgr.ro

 
SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
Foto: D.Palhelgy 
 
 
Rapoarte de activitate
 
SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
© 2014 - Gimnastica Ritmica - Clubul Sportiv Municipal Ploiesti - webdesigner Liliana Baescu
despre_noi