SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
 
2018
YOG Qualification &Moscow IT
GCP Lisbon IT
4th Aphrodite Cup
8th Torneo Ritmica Guadalajara
 
2017
3rd Aphrodite Cup
16th Irina Deleanu Cup
Campionatele Nationale Copii
Sofia Cup, Bulgaria
Camp. Nationale Juniori Mici
3rd IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
Tart Cup Brno, Cehia
20th Happy Cup IT, Belgia
Cupa Românie & CN Ansambluri
Memorial "AFCordoba" Leon
 
2016
12nd Gracia Fair Cup
2nd Aphrodite Cup
15th Irina Deleanu Cup
IT Sofia, Bulgaria
Campionatele Nationale Copii
European Championships
Camp. Nationale Juniori Mici
2nd IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
19th Happy Cup IT, Belgia
1st DuGym Cup, EAU
Gala Gimnasticii Ritmice
 
2015
19th Rumi i Albena IT
7th Spring Cup IT
Cupa CSM Arad
Campionatele Nationale Copii
3rd MTK Cup Budapesta IT
21st Prize of Queen Margarita
1st IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
18th Happy Cup IT
Cupa României
Cupa Rotary
Gala Gimnasticii Ritmice
 
2014
2nd MTK Cup Debrecen
6th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
Memorial "Gineta Stoenescu"
CN de Junioare si Senioare
Proiectul "Pierre de Coubertin"
Cupa Romaniei si
CN de Ansambluri
Cupa "Mos Craciun"
 
2013
5th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa Romaniei si
Cupa Tinere Sperante
19th Queen Margarita Prize
 
2012
Campionatele Nationale Copii
4th Spring Cup
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2011
3rd Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
2nd Marine Graces
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2010
Campionatele Zonale Copii
Campionatele Nationale Copii
CZ de Junioare si Senioare
 

Foto: D.Palhelgy
     
Spring Cup 2013


În perioada 18-20 septembrie 2015, Sala Polivalentă din Iasi a găzduit două competiţii la nivel internaţional de gimnastică ritmică, "Iaşi Internaţional Trophy" (ediţia I - la individual) şi "Memorialul Gineta Stoenescu" (ediţia a XI-a – pentru ansambluri).

Turneul Internaţional „Iasi Trophy” a fost deschis tuturor categoriilor de vârstă, de la micute gimaste de 6 ani pana la sportive trecute, deja, la categoria Senioare. Alături de sportivele clubului organizator, CSŞ Anghel Saligny Iaşi,  au mai participat sportive de la cluburile din CSS „Triumf” si CS „Pro Aktiv” Bucureşti, CSM Ploieşti, LPS Baia Mare şi CSS1 Constanţa, de la cluburi prestigioase din Ucraina (Kiev, Odessa si Izmail), dar şi de la două cluburi din Chişinău, Moldova: „Olimpia” şi „Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport”.

Parteneri în organizarea acestui turneului internaţional de gimnastică ritmică au fost Fundaţia Sportului Ieşean din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, Inspectoratul Scolar Judetean Iaşi, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iaşi, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Constructii Iaşi, McDonald's, SC Brenntag.

Vineri, 18 septembrie, participantele s-au acomodat cu suprafaţa de concurs din arena ieşeană – prea joasa, din pacate, pentru competitii de gimnastica ritmica de categorii mai mari, cum ar fi junioarele si senioarele, iar sâmbătă şi duminică, cu incepere de la ora 9.00, a avut loc turneul propriu-zis. Evenimentul face parte din Calendarul National al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, institutia fiind reprezentata de d-ra Marinela Jipa, arbitru international si membru al Comitetului Executiv al FRGR.

La festivitatea de deschidere si de premiere au participat personalitati ale administratiei iesene, in frunte cu dl. Mihai Chirica, Viceprimar cu atributii de Primar al municipiului Iasi, dl. Sorin Iacoban, deputat, Presedinte al Federatiei Romane de Sah, consilierul MTS, dl. Vasile Cîtea, inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Iasi, dl. Vasile Viciu Tănase, presedintele Asociatiei Judetene Sportul pentru Toti, dl. Alexandru Cisman si directorul DJST Iasi, dl. Daniel Statescu.

Secţia de  Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal  Ploieşti  a  participat la doua categorii, Prejunioare, cu Denisa Stoian (12 ani) si Miruna Ciocîrlan (11 ani) si Junioare, cu Cesioma Nechifor (14 ani).
Gimnastele Clubului Sportiv Municipal au reprezentat cu cinste Ploieştiul, obţinând la finalul întrecerilor un total de noua medalii: patru de aur, patru de argint şi una de bronz:

  • Denisa Stoian – Prejunioare n. 2003 – trei medalii de aur – la coarda, minge si maciuci, si una de argint – la cerc
  • Miruna Ciocîrlan – Prejunioare n. 2004 – o medalie de aur la minge si una de argint la coarda
  • Cesima Nechifor – Junioare n. 2001 – doua medalii de argint – la minge si maciuci si una de bronz – la coarda

Trofeul acestei competitii i-a fost oferit senioarei Alexandra Piscupescu, componenta a Lotului National al Romaniei, in semn de recunoastere si apreciere a bogatei activitatii sportive internationale incununate de succes. Alexandra Piscupescu s-a calificat, alaturi de Ana-Luiza Filiorianu, la Olympic Test Event (aprilie 2016, Rio de Janeiro) unde, primele sase clasate vor completa efectivul gimnastelor de talie mondiala ce participa la Jocurile Olimpice de Vara de la Rio, in luna august 2016.

Partenerii media ai competiţiei au fost: TVR Iaşi, TVR 3, Digi 24 Iaşi, Tele M Iaşi, Iaşi TV Life, Antena 1 Iaşi, Pro TV Iaşi, Prima TV Iaşi, Radio România Iaşi, publicaţiile Şapte Seri, Ziarul de Iaşi, Evenimentul, Bună Ziua Iaşi, Curierul de Iaşi, Sport Fan Club.

Organizatorii au oferit gimnastelor castigatoare medalii, diplome si cadouri iar cluburilor participante trofee aniversare, marcând, astfel, încheierea primei editii – una de succes a turneului, riguros organizata, cu un program bine alcatuit, care promite participarea, in viitor a cat mai multor si mai valoroase gimnaste din lume.

Trebuie subliniat ca, la baza succesului acestei competitii stau doi oameni cu inimi gigantice, care isi sacrifica viata pentru mai mult de doua sute de sportivi ce activeaza la CSS Anghel Saligny Iasi si vreau sa imi exprim respectul pentru prof. Constantin Radu si fiica dumnealui, prof. Catalina Radu, care, cel putin timp de trei zile – cat noi ne-am aflat la Iasi – au stat in sala aproape 24 de ore din 24 pentru a asigura buna desfasurare a evenimentului. Am remarcat, alaturi de ei, parinti ai gimnastelor si sportive retrase din activitate care au incercat, pe masura priceperii lor, sa se faca utili si sa puna umarul, ca o adevarata familie, la succesul turneului.

De asemenea, nu pot sa nu mentionez cate emotii a starnit, in randul tuturor participantilor, un banner imens, cu rol de perete despartitor intre zona de antrenament si zona oficiala de concurs in care au fost ilustrate momente din istoria pe peste 50 de ani a sectiei de gimnastica ritmica de la Iasi si, in care, dl prof. Constantin Radu, dupa propria-i idee, nu a uitat sa includa imagini ale tuturor cluburilor si antrenorilor din Romania.

Un oras minunat, un concurs minunat, niste oameni minunati! Clubul Sportiv Municipal le transmite, pe aceasta cale, felicitari pentru organizarea impecabila a acestui Turneu International La cat mai multe si mai valoroase!

 
SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
Foto: D.Palhelgy 
 
 
Rapoarte de activitate
 
SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
© 2014 - Gimnastica Ritmica - Clubul Sportiv Municipal Ploiesti - webdesigner Liliana Baescu
despre_noi