SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
 
2018
YOG Qualification &Moscow IT
GCP Lisbon IT
4th Aphrodite Cup
8th Torneo Ritmica Guadalajara
 
2017
3rd Aphrodite Cup
16th Irina Deleanu Cup
Campionatele Nationale Copii
Sofia Cup, Bulgaria
Camp. Nationale Juniori Mici
3rd IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
Tart Cup Brno, Cehia
20th Happy Cup IT, Belgia
Cupa Românie & CN Ansambluri
Memorial "AFCordoba" Leon
 
2016
12nd Gracia Fair Cup
2nd Aphrodite Cup
15th Irina Deleanu Cup
IT Sofia, Bulgaria
Campionatele Nationale Copii
European Championships
Camp. Nationale Juniori Mici
2nd IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
19th Happy Cup IT, Belgia
1st DuGym Cup, EAU
Gala Gimnasticii Ritmice
 
2015
19th Rumi i Albena IT
7th Spring Cup IT
Cupa CSM Arad
Campionatele Nationale Copii
3rd MTK Cup Budapesta IT
21st Prize of Queen Margarita
1st IT Iasi Trophy
CN de Junioare si Senioare
18th Happy Cup IT
Cupa României
Cupa Rotary
Gala Gimnasticii Ritmice
 
2014
2nd MTK Cup Debrecen
6th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
Memorial "Gineta Stoenescu"
CN de Junioare si Senioare
Proiectul "Pierre de Coubertin"
Cupa Romaniei si
CN de Ansambluri
Cupa "Mos Craciun"
 
2013
5th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa Romaniei si
Cupa Tinere Sperante
19th Queen Margarita Prize
 
2012
Campionatele Nationale Copii
4th Spring Cup
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2011
3rd Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
2nd Marine Graces
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2010
Campionatele Zonale Copii
Campionatele Nationale Copii
CZ de Junioare si Senioare
 

Foto: D.Palhelgy
     


Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Gimnastica Ritmica – cu sprijijnul Primariei Municipiului Iasi, Directiei pentru Sport a judetului Iasi si a Clubului Sportiv „Anghel Saligny” Iasi – au organizat, anul acesta, in perioada 22 – 25 octombrie 2014, Campionatele Nationale de Gimnastica Ritmica pentru Junioare si Senioare.

Sala Polivalenta, aceeasi sala in care a fost organizata, cu o luna in urma, prima editia a Turneului International „Iasi Trophy” – cu o inaltime insuficienta acestor categorii – a primit reprezentantele a 15 cluburi din tara: CSM Arad, CSS “Triumf” Bucureşti, CS „Olimpia” Bucureşti, CS UNEFS Bucuresti, CSU Brasov, CSS1 Constanţa, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, CSS2 Baia-Mare, LPS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Oradea, LPS „Bihorul” Oradea, CSS Resita, LPS „Szasz Adalbert” Targu-Mures şi CSM Ploieşti, dand o lectie multor orase ale tarii care, inca, nu au sali de sport pentru organizara unor astfel de intreceri.

Conform Regulamentului Tehnic al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, scopul acestei competitii l-a reprezentat castigarea titlurilor nationale pe echipa, individual si obiecte la cele trei categorii: Prejunioare (11-12 ani), Junioare (13-15 ani) si Senioare (peste 16 ani).

Primele doua zile de concurs au fost adevarate maratoane competitionale, concurentele intrecandu-se, pe parcursul a zece ore, atat pentru titlurile de campioane la individual sau cu echipa dar si pentru calificarile in finalele pe obiecte de duminica. Inaltimea insuficienta a salii a dat emotii tuturor, multe gimnaste avand de suferit din acest motiv.

In Concursul categoriei Prejunioare echipa formata din Denisa Stoian, Miruna Ciocîrlan, Daria Motângã si Anais Lãpãdat a reusit sa obtina titlul de Vicecampioana Nationala cu echipa, devansata fiind de echipa clubului gazda, CSS „Anghel Saligny” si urmata de echipa LPS Baia-Mare.

In concursul individual al aceleiasi categorii, Denisa Stoian a devenit Vicecampioana Nationala, iar Miruna Ciocîrlan a obtinut medalia de bronz, doua locuri pe podium fiind ocupate de reprezentantele clubului ploiestean! A fost un concurs greu, in care s-au intrecut, la patru obiecte de concurs - coarda, cerc, minge si maciuci – 43 de gimnaste legitimate la cluburile inscrise in competitie. Titlul de Campioana Nationala a fost obtinut de Laura Anitei, legitimata la clubul iesean. Locurile obtinute la acest Campionat le-au adus medaliatelor si calificarea la Cupa Romaniei ce se va desfasura, peste o luna si jumatate, la Chiajna.

Duminica a fost ziua finalelor, cele mai bune opt gimnaste la fiecare categorie si la fiecare obiect s-au intrecut pentru titlurile supreme la coarda, cerc, minge, si maciuci. In toate cele patru finale CSM Ploiesti a avut maximum de gimnaste permise (2) – Denisa Stoian si Miruna Ciocîrlan. La incheierea intrecerilor, CSM Ploiesti si-a imbogatit palmaresul cu doua titluri de Campioana Nationala, la cerc si maciuci (Denisa Stoian), un tittlu de Vicecampioana Nationala, la minge (Denisa Stoian) si trei medalii de bronz, la minge si maciuci (Miruna Ciocîrlan) si coarda (Denisa Stoian). Desi deranjata de o afectiune digestiva aparuta in noaptea dinainte competitiei, Denisa a reusit sa gaseasca resursele necesare pentru a duce la capat aceasta competitie.

In concursul Categoriei Junioare, echipa formata din Livia Harcan, Cesima Nechifor, Delia Gheorghe si Ana Toma s-a clasat pe locul IV, dupa CS „Anghel Saligny” Iasi (I), CS Olimpia Bucuresti (II) si CSM Arad (III), ele concurand cu toatele cele cinci obiecte de concurs: coarda, cerc, minge, maciuci si panglica.

Notele bune obtinute in concursul individual i-au adus Liviei Harcan calificarea in doua finale la Categoria Junioare. La coarda Livia a reusit sa se claseze pe locul IV iar la maciuci pe locul VIII.

Arbitrajul Campionatelor Naţionale a fost supervizat cu profesionalism de arbitrul international Marinela Jipa, ajutata de directorul tehnic Stefania Chiriac care a indeplinit si functia de director de concurs. A fost prezent tot stafful Federatiei Romane de Gimnastica Rtmica, in frunte cu preşedinta acestui for, doamna Irina Deleanu.

Iata rezultatele complete ale gimnastelor noastre:

Categoria a III-a – Junioare II

- Medalie de argint si titlul de Vicecampioane Nationale cu Echipa – in componenta: Denisa Stoian, Miruna Ciocîrlan, Daria Motângã si Anais Lãpãdat

Alexandra Denisa Stoian
- Vicecampioana Nationala in concursul individual compus si calificare, prin acest rezultat, la Cupa Romaniei
- Campioana Nationala la cerc si maciuci
- Vicecampioana Nationala la minge
- medalie de bronz la coarda

Miruna Ciocîrlan
- medalie de bronz in concursul individual compus si calificare, prin acest rezultat, la Cupa Romaniei
- medalie de bronz la minge
- medalie de bronz la maciuci
- locul IV la cerc
- locul IV la coarda

Categoria a II-a – Junioare I

- Locul IV in concursul pe echipe – in componenta Livia Harcan, Cesima Nechifor, Delia Gheorghe si Ana Toma

Livia Harcan
- locul XI in concursul individual compus
- locul IV in finala la coarda
- locul VIII in finala la maciuci

La acest concurs a fost stabilit si lotul de sase junioare ce vor fi atent monitorizate de federatie in vederea participarii la Campionatele Europene Gimnastica Ritmica ce se vor desfasura anul viitor la Holon, in Israel. Printre acestea, presedinta Federatiei doamna Irina Deleanu le-a nominalizat si pe cele doua sportive ploiestene, Denisa Stoian si Livia Harcan.

Rezultatele integrale ale concursului pot fi accesate pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica.

 
SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
Foto: D.Palhelgy 
 
 
Rapoarte de activitate
 
SECTIA DE GIMNASTICA RITMICA A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIESTI
© 2014 - Gimnastica Ritmica - Clubul Sportiv Municipal Ploiesti - webdesigner Liliana Baescu
despre_noi